Berita Teknologi

Google Pixel Fold mungkin mempunyai kedudukan kamera yang unik

C. Scott Brown / Android Authority

TL;DR

  • Seorang pembocor telah mendedahkan butiran reka bentuk Pixel Fold.
  • Kebocoran itu mengulangi pandangan yang lebih padat pada faktor bentuk gaya Galaxy Fold.
  • Peranti itu nampaknya akan mempunyai kamera swafoto yang dipasang pada bingkai skrin boleh lipat.

Nampaknya Google telah mengusahakan a boleh dilipat atau dua untuk beberapa tahun sekarang, dengan kebocoran menunjukkan sekurang-kurangnya satu daripadanya ialah peranti gaya Galaxy Fold. Kini, pembocor lama telah mengeluarkan butiran yang lebih jelas.

Pemberi maklumat Weibo Stesen Sembang Digital telah menyiarkan beberapa butiran reka bentuk yang dikatakan untuk apa yang dipanggil Pixel Fold. Catatan yang diterjemahkan mesin menunjukkan bahawa bahagian belakang Pixel boleh lipat adalah sejajar dengan Piksel 7 dan bahawa bahagian hadapan mempunyai persamaan dengan Oppo Find N. Pembocor itu juga mendakwa bahawa peranti itu mempunyai paparan utama “bersaiz agak kecil” yang dilipat secara mendatar ke dalam (berbanding dengan reka bentuk lipat menegak seperti boleh lipat kulit kerang).

Lipat Piksel Stesen Sembang Digital

Stesen Sembang Digital juga mengeluarkan beberapa lagi tuntutan tentang Pixel Fold. Mereka menegaskan bahawa skrin luar mempunyai paparan lubang tebuk yang dipasang di tengah dan skrin lipat mempunyai reka bentuk skrin penuh tanpa potongan lubang tebuk. Sebaliknya, yang boleh dilipat nampaknya mempunyai kamera swafoto kecil yang diletakkan pada bingkai.

Ini bukan kali pertama kami melihat kamera swafoto yang dipasang pada bingkai, kerana peranti seperti Nokia N9 2011 dan peranti awal Xiaomi Campurkan telefon semua menggunakan peletakan kamera yang serupa. Tetapi ia tetap menjadi alternatif yang menarik kepada potongan lubang tebuk, kamera bawah paparan atau potongan tebal Fold asal. Mudah-mudahan, Google dapat memuatkan kamera pada bingkai sambil mengekalkan bezel yang agak nipis.

Ini juga bukan kali pertama kami mendengar tentang alat lipat Google yang mungkin menawarkan reka bentuk yang lebih padat. Imej boleh lipat Google yang ditemui dalam Android 12L beta awal tahun ini mungkin ada mencadangkan reka bentuk yang lebih kecil juga.

Walau apa pun, nampaknya anda tidak sepatutnya berputus asa dengan Google Pixel boleh lipat. Tetapi adakah kita akan melihatnya sebelum akhir tahun? Nah, itu soalan untuk hari lain.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google Pixel Fold mungkin mempunyai kedudukan kamera yang unik
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker