Berita Teknologi

Pihak Berkuasa Harian: ⚰️ Kepupusan Exynos?

⚔️ Salam Jumaat semua! Saya baru-baru ini menyambung semula dengan permainan strategi klasik 90-an Heroes of Might & Magic III. Sungguh menakjubkan betapa permainan ini telah berusia lebih daripada dua dekad selepas dikeluarkan. Cuma pastikan anda mendapat versi GOG dan bukan induk semula HD di Steam.

Masa depan pemproses Exynos Samsung yang dipersoalkan

Imej rasmi Samsung Exynos 2100

Khabar angin bertiup kencang sejak itu kembali pada bulan Mei bahawa Samsung akan menggugurkan dalaman Pemproses Exynos dalam barisan Galaxy S23 dan S24, yang pada masa itu disokong oleh penganalisis Ming-Chi Kuo awal bulan ini. Sekarang nampaknya kita tahu apa yang tersedia untuk peranti baharu dan masa depan Exynos.

 • Ketua Pegawai Eksekutif Qualcomm, Cristiano Amon menyatakan bahawa silikon Snapdragon akan memberi kuasa kepada “lebih banyak peranti premium Samsung di seluruh dunia” dalam a kenyataan akhbar minggu ini.
 • Amon secara khusus menyebut siri Galaxy S23 sebagai sebahagian daripada perjanjian itu.
 • Ini membayangkan S23 akan menggunakan pemproses Snapdragon di semua pasaran, walaupun Qualcomm tidak berhenti untuk berkata demikian.
 • Snapdragon 8 Gen 1 varian daripada Galaxy S22 menyumbang kira-kira 75% daripada penghantaran berbanding varian Exynos 2200.
 • Kebanyakan pasaran utama seperti AS dan kawasan asal Samsung di Korea Selatan telah pun bertukar, dengan hanya Eropah yang tinggal di kereta api Exynos.
 • Amon berkata bahagian perdana Galaxy masa depan yang menjalankan cip Snapdragon akan lebih besar daripada bahagian 75% yang dilihatnya pada siri S22.
 • Jadi mungkin, kubu kuat Exynos terakhir di Eropah akan bertukar kepada kuasa Snapdragon.
 • Ini adalah sebahagian daripada perjanjian pelesenan tujuh tahun antara kedua-dua syarikat, dan boleh melihat platform Snapdragon digunakan dalam PC Samsung, tablet, realiti lanjutan dan banyak lagi.

Bagaimana dengan Exynos?

 • Nampaknya, sekurang-kurangnya, Exynos akan terus hidup.
 • Mungkin sebagai tindak balas kepada berita Qualcomm dan khabar angin sebelum ini, Samsung menyatakan semasanya Panggilan persidangan Q2 2022 bahawa “tidak benar sama sekali” bahawa ia akan menghentikan perniagaan Exynosnya.
 • Yang berkata, kenyataan itu juga mencadangkan bahawa Samsung sedang merombak bahagian itu untuk bersaing dengan Qualcomm dan Apple di hadapan silikon.
 • Samsung juga menyebut rancangan jangka panjang dan memulakan pembangunan awal cipset baharu.
 • Ini menambah sedikit kepercayaan kepada khabar angin tentang projek Exynos baharu yang besar yang dijadualkan untuk 2025, tetapi hanya masa yang akan memberitahu.

Suis yang layak

 • Bagi kebanyakan pengguna, pertukaran kepada keluaran semua-Snapdragon kebanyakannya adalah berita baik.
 • Ini adalah benar terutamanya bagi kita di Eropah, walaupun terdapat faedah yang jelas kepada platform yang bersatu secara global.
 • Pemproses Exynos mempunyai secara rutin berprestasi rendah jika dibandingkan dengan alternatif Snapdragon, terutamanya apabila ia berkaitan dengan GPU.
 • Walau bagaimanapun, beralih kepada satu chipset boleh membawa kepada bencana jika kekurangan cip global berterusan, meninggalkan Samsung tanpa alternatif untuk bersandar.
 • Untuk membaca lebih lanjut tentang kebaikan dan keburukan suis, lihat karya hebat ini oleh rakan sekerja saya Hadlee.

Pengumpulan

📱 Kajian Asus Zenfone 9: Bertubuh kecil, berperwatakan besar (Android Authority).

🤔 Adakah Google Pixel Buds Pro cukup bagus untuk menjadi pembunuh AirPods Pro Android? Ketahui dalam ulasan kami (Android Authority).

⌚ Pembaca kami sangat berbeza apabila ia datang kepada masa terbaik untuk mengecas barang boleh pakaiwalaupun majoriti hanya menunggu sehingga saat akhir (Android Authority).

Pratonton Liga Overwatch Musim 2

Semalam Blizzard sekali lagi terkena serangan, walaupun kali ini oleh pemain Overwatch yang kompetitif. Pada asasnya perlawanan separuh akhir, salah komunikasi menyebabkan kedua-dua pasukan percaya ia adalah yang terbaik daripada tujuh berbanding lima terbaik, seperti yang dinyatakan dalam peraturan rasmi.

Satu pasukan mendahului awal 3:0, tetapi pasukan satu lagi membuat kebangkitan untuk membawanya kepada 3:2. Pada ketika ini, pegawai menghentikan perlawanan, memberikannya kepada pasukan pertama yang mencapai tiga kemenangan. Tiada siapa yang gembira dengan keputusan ini, dan kedua-dua pasukan melancarkan mogok untuk perlawanan seterusnya. Daripada bermain untuk objektif, pemain sebaliknya pergi untuk 1v1s bodoh.

Pada akhirnya, pasukan akan menyambung semula perlawanan dari 3:2 lewat hari ini. Adakah kita akan melihat satu lagi Torb 1v1? Kami hanya boleh berharap begitu.

Dalam mood untuk beberapa aksi penembak kompetitif hujung minggu ini? Pilihan kami yang terbaik permainan FPS percuma di mana-mana platform termasuk klasik seperti PUBG Mobile dan Warframe.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pihak Berkuasa Harian: ⚰️ Kepupusan Exynos?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker