Berita Teknologi

Nombor jualan lipat Samsung 2021 dikeluarkan

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Nombor rasmi jualan boleh lipat Samsung 2021 baru sahaja mendarat daripada Samsung sendiri.
  • Syarikat itu menghantar 10 juta boleh dilipat tahun lepas, 70% daripadanya adalah gaya Flip.
  • Ini mewakili peningkatan sebanyak 300% dalam jualan boleh lipat berbanding 2020.

Hari ini, tiada siapa yang boleh bersaing dengan Samsung dalam hal telefon pintar boleh lipat. Sudah tentu, terdapat pesaing – terutamanya Motorola dan Oppo – tetapi kedua-duanya menjual tetapi sebahagian kecil daripada nombor Samsung.

Tetapi apakah sebenarnya nombor itu? Terima kasih kepada pengumuman awam mengenai jualan boleh lipat Samsung pada tahun 2021, kami kini mengetahui dengan pasti. Presiden Samsung TM Roh diumumkan hari ini bahawa Samsung menghantar 10 juta telefon boleh lipat pada tahun 2021.

Samsung tidak memecahkan nombor itu sejauh peranti tertentu pergi. Ia berkemungkinan Galaxy Z Lipat 3 dan Galaxy Z Flip 3 membentuk sebahagian besar daripada 10 juta angka itu, tetapi ia mungkin termasuk sekurang-kurangnya beberapa barang boleh lipat yang lebih lama juga.

Menariknya, Samsung telah menghuraikan berapa banyak daripada 10 juta telefon itu adalah gaya “flip” dan berapa banyak yang gaya “lipat”. Samsung berkata 70% daripada alat lipat yang dihantar pada tahun 2021 adalah dalam gaya Galaxy Z Flip 3, meninggalkan hanya 30% dalam gaya Galaxy Z Fold 3. Dalam erti kata lain, sebahagian besar orang yang membeli telefon boleh lipat mahukan flip -peranti gaya.

Kemungkinan besar ini bergantung kepada harga. Pada harga senarai $999, Galaxy Z Flip 3 adalah pengguna telefon pertama yang boleh merebut tanpa merasakan mereka membeli produk beta yang sangat mahal. Jika Samsung boleh menurunkan harga lebih banyak lagi, ia boleh meningkatkan angka 10 juta dengan ketara pada tahun 2022.

Nombor jualan boleh lipat rasmi Samsung 2021 juga menyatakan bahawa 2021 menyaksikan peningkatan 300% dalam penghantaran berbanding 2020. Ini bermakna Samsung menjual kurang daripada 4 juta peranti boleh lipat pada 2020.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Nombor jualan lipat Samsung 2021 dikeluarkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker