Berita Teknologi

Inilah masanya anda mengecas barang boleh pakai anda

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Kami biasanya mempunyai tabiat yang berbeza apabila mengecas telefon pintar kami, kerana sesetengah orang lebih suka mengecas semalaman manakala yang lain lebih suka mengecas apabila telefon mati sepenuhnya. Tetapi bagaimana dengan mengecas peranti boleh pakai?

Kami tertanya-tanya bila anda mengecaj anda penjejak kecergasan atau jam pintar; bertanya soalan ini dalam kami tinjauan pendapat yang ditampilkan pada hari Isnin untuk mengetahui. Inilah yang anda beritahu kami.

Bilakah anda mengecas barang boleh pakai anda?

Keputusan

Lebih 1,400 undi telah dikira dalam tinjauan pendapat, dan ternyata dua pilihan menonjol di atas semua. Pilihan yang paling popular ialah “apabila ia mati atau hampir mati,” dengan 36% responden memilih pilihan ini. Sementara itu, 30% pembaca yang ditinjau berkata mereka mengecaj barang boleh pakai mereka semalaman.

Menggenapkan tiga teratas ialah “pada waktu pagi”, menyumbang 16% undian. Walau bagaimanapun, ia hanya mengenepikan pilihan “lain”, dengan 15% undian. Komen pembaca menunjukkan bahawa “lain” boleh bermakna mengecasnya semasa melakukan perkara lain (cth mandi), mengecasnya selama beberapa jam pada waktu petang, atau mengecasnya apabila ia mencapai peratusan bateri tertentu.

Akhir sekali, hanya 3% daripada pembaca yang ditinjau mengatakan mereka mengecas peranti mereka selepas bersenam.

Komen

  • Jeff Gordon: Saya mengecasnya semasa saya mandi atau menggosok gigi dan bercukur
  • Michael Reed: Saya mengecas Galaxy Watch 4 saya pada waktu pagi semasa bersiap untuk bekerja atau di tempat kerja apabila diperlukan dan beberapa minit pada waktu malam sambil menonton TV. Saya juga menggunakannya untuk penjejakan tidur supaya ia perlu bertahan sepanjang malam. Saya tidak menyukai hayat bateri tetapi mungkin Watch 5 akan lebih baik.
  • Kossay Zemzem: Jam tangan saya (jam tangan Xiaomi mi) biasanya menggunakan 8-10% sehari jadi saya mengecasnya sekali seminggu apabila ia mencapai 20 atau 15% (saya biasanya menanggalkannya apabila saya belajar atau tidur siang, jadi itulah masa yang sesuai untuk mengecas ia)
  • Sedih_Linus_Lelaki: Saya mengecas Galaxy Watch Active saya pada bila-bila masa di bawah 15%
  • Sahan: Saya mengecas Galaxy Watch 4 saya pada waktu pagi dan petang kerana saya menggunakannya untuk penjejakan tidur. Hayat bateri agak teruk
  • KazeOne: Caj semasa saya mandi dan bersiap, ia adalah perkara terakhir yang saya pakai. 👍 Fitbit Charge 5 dengan hampir 2 minggu dengan sekali cas
  • bradavon: Jam tangan pintar saya bertahan 10-14 hari jadi mengapa saya akan mengecasnya setiap malam? Huawei GT2.
  • Matthew Anderson: Saya mempunyai Fitbit Versa 2 dan saya mengecasnya apabila saya mandi dan bersiap setiap hari. Saya tidak fikir ia pernah mendapat bateri di bawah 65%, dan ia mengecas dengan cepat. Saya mempunyai kecerahan pada normal, saya menghidupkan segala-galanya sepanjang masa, kecuali AOD dimatikan pada waktu tidur dan dihidupkan semula pada waktu pagi. Saya benar-benar akan menaik taraf kepada Versa yang lebih baharu atau mungkin Sense pada masa hadapan.
  • Brandon Jackson: Saya mengenakan caj saya sebaik sahaja saya pulang dan memasangnya semula untuk pemantauan tidur. Saya melakukannya setiap hari supaya saya tidak perlu risau tentang bateri yang lemah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Inilah masanya anda mengecas barang boleh pakai anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker