Berita Teknologi

Gmail melancarkan reka bentuk bersepadu baharu dengan apl Chat, Spaces dan Meet

TL;DR

  • Google telah mula melancarkan reka bentuk Gmail baharunya, selepas beberapa bulan dalam pratonton.
  • Reka bentuk baharu menyepadukan perkhidmatan Google yang lain, termasuk Chat, Meet dan Spaces, ke dalam satu lokasi.
  • Pengguna Gmail boleh menyesuaikan wajah baharu dalam Tetapan.

Gmail telah melalui banyak, banyak perubahan dalam 18 tahun ia telah wujud. hari ini, Google mengumumkan bahawa reka bentuk Gmail yang serba baharu mula dilancarkan kepada semua penggunanya. Perubahan besar ialah penyepaduan Gmail dengan beberapa perkhidmatan Google yang lain, iaitu Chat, Spaces dan jumpa.

Baca lebih lanjut: Panduan muktamad kepada Gmail

Reka bentuk baharu, yang telah berada dalam pratonton awam sejak beberapa bulan lalu, meletakkan akses kepada Chat, Spaces dan Meet di bahagian atas sebelah kiri tetingkap Gmail utama. Pengguna boleh bertukar secara bebas antara semua apl ini tanpa perlu melancarkannya secara berasingan. Anda juga boleh menyesuaikan bahagian itu dan meninggalkan mana-mana apl yang anda tidak mahu gunakan, dalam bahagian Tetapan Pantas. Google menunjukkan bahawa jika anda menyukai reka bentuk lama, anda masih mempunyai pilihan untuk mengekalkan format Gmail standard.

Selain reka bentuk baharu, Google juga sedang mengusahakan lebih banyak ciri Gmail. Ia termasuk penambahbaikan dalam hasil carian yang tersedia sekarang. Dalam masa terdekat, kita juga akan melihat rupa Gmail yang diperbaharui untuk peranti tablet, bersama-sama dengan peningkatan dalam ciri kebolehaksesan dan reka bentuk emoji baharu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Gmail melancarkan reka bentuk bersepadu baharu dengan apl Chat, Spaces dan Meet
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker