Berita Teknologi

Semua keluaran perisian di satu tempat

Selamat datang ke Samsung Galaxy Z Flip 3 hab kemas kini siri! Di sini anda akan menemui semua maklumat terkini tentang kemas kini perisian untuk telefon boleh lipat kulit kerang terbaru Samsung. Kami akan memberitahu anda versi perisian semasa untuk peranti dan memberi anda makluman apabila kemas kini baharu dilancarkan.

Anda boleh mengharapkan Galaxy Z Flip 3 mendapat empat peningkatan Android utama, termasuk Android 12Android 13, Android 14 dan Android 15. Samsung juga jaminan Galaxy Z Flip 3 akan menerima sekurang-kurangnya lima tahun kemas kini keselamatan.

 • Versi stabil semasa: Android 12
 • Bilakah Galaxy Z Flip 3 akan mendapat Android 13? Disember/Januari 2023 (anggaran)

Kemas kini Samsung Galaxy Z Flip 3 terkini

17 Jun 2022: Hanya seminggu selepas kemas kini terbaharunya, Galaxy Z Flip 3 mendapat kemas kini kedua Jun 2022 (melalui XDA-Pembangun). Perisian baharu ini mendarat sebagai F711U1UEU2DVEE untuk model yang tidak berkunci dan F711USQU2DVEE untuk varian T-Mobile. Terutama, kemas kini ini termasuk sokongan eSIM, ciri yang tidak ada pada telefon sehingga kini.

Berikut ialah log perubahan lengkap:

 • Kestabilan keseluruhan peranti anda telah dipertingkatkan.
 • Keselamatan peranti anda telah dipertingkatkan.
 • Fungsi kamera telah dipertingkatkan.
 • Ciri ‘Auto framing’ disokong dalam mod video dan beberapa apl panggilan video.
 • Kualiti gambar yang diambil dengan aplikasi sosial atau kamera yang dimuat turun dari gedung aplikasi telah dipertingkatkan.
 • sokongan eSIM
 • Sokongan Dual SIM Dual Standby (DSDS).

Anda boleh menyemak kemas kini secara manual dengan menuju ke Tetapan > Kemas kini perisian > Muat turun dan pasang pada telefon anda.

Kemas kini sebelumnya

 • 10 Jun 2022: Samsung kini dilancarkan satu kemaskini kepada Galaxy Z Flip 3 yang membawa ciri kamera baharu pada telefon. OTA bersaiz 1.1GB dan disertakan dengan versi perisian tegar F711BXXU2CVEB. Ia menambahkan pilihan pembingkaian automatik untuk panggilan video, keupayaan untuk menggunakan pengoptimuman dan kesan Samsung dalam apl media sosial, sokongan kanta telefoto dalam mod Pro dan banyak lagi. Terutama, semua ciri ini telah dialihkan daripada siri Galaxy S22.
 • 3 Mei 2022: Samsung melancarkan kemas kini Mei 2022 kepada Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3 di AS (melalui SamMobile). Kemas kini menangani berpuluh-puluh isu privasi dan keselamatan, di samping menyediakan pembetulan pepijat umum dan peningkatan kestabilan.
 • 11 April 2022: Samsung kini menolak keluar patch keselamatan Android terkini ke Galaxy Z Flip 3 (melalui SamMobile). Tampalan April 2022 juga mempunyai pembetulan untuk eksploitasi “Paip Kotor”. Syukurlah, Galaxy Z Flip 3 tidak pernah terdedah kepada eksploitasi, tetapi ia bagus untuk mempunyai tampung sama ada.
 • 20 Oktober 2021: Samsung kini menolak kemas kini Galaxy Z Flip terkini ke pasaran di luar AS. mengikut SamMobileversi perisian tegar F711BXXU2AUJ7 membawakan patch keselamatan Oktober 2021 ke peranti, serta senarai panjang patch tambahan daripada Samsung sendiri.
 • 6 September 2021: Versi perisian tegar F711BXXU2AUI1 membawa patch keselamatan Android September 2021 kepada telefon selak baharu Samsung.
 • 31 Ogos 2021: Samsung dilancarkan One UI 3.1.1 kepada Galaxy Z Flip 3. Versi baharu perisian memperkenalkan beberapa ciri baharu, termasuk pilihan untuk melanjutkan kesihatan bateri. Tetapan ini membolehkan pengguna Samsung mengehadkan pengecasan atasan pada peranti mereka pada kapasiti 85%. Kemas kini juga meningkatkan prestasi keseluruhan telefon dan merupakan hentian terakhir sebelum syarikat melancarkannya Satu UI 4 kemas kini berdasarkan Android 12.

Beritahu kami kemas kini Galaxy Z Flip 3 yang anda gegarkan dalam ulasan. Juga, berasa bebas untuk tip kami jika anda telah melihat kemas kini terbaru yang kami terlepas!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Semua keluaran perisian di satu tempat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker