Berita Teknologi

Samsung melancarkan Samsung Wallet, kedai sehenti untuk mengurus identiti digital anda

Samsung telah melancarkan Samsung Wallet, platform untuk membantu pengguna mengurus kunci digital mereka, kaedah pembayaran, pengenalan, pas masuk dan banyak lagi.

Dompet digital menjadi semakin biasa, dengan Apple, Google, Samsung dan lain-lain berusaha untuk menggunakan teknologi tersebut. Dompet digital membolehkan pengguna bergantung pada telefon mereka untuk membuka kunci dan memulakan kenderaan mereka, memaparkan pengenalan, membayar transaksi dan banyak lagi. Samsung meningkatkan usahanya dengan ketara dengan Samsung Wallet.

“Samsung Wallet membawakan tahap baharu kemudahan harian kepada peranti mudah alih dengan sepenuhnya persekitaran yang selamat dan terjamin untuk menyimpan kunci digital, kad dan banyak lagi,” kata Jeanie Han, EVP dan Ketua Kehidupan Digital, Perniagaan MX di Samsung Electronics. “Sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan kami untuk ekosistem terbuka, kami akan terus mengembangkan keupayaan Samsung Wallet dengan bekerja rapat dengan rakan kongsi dan pembangun kami yang dipercayai.”

Lihat juga: Cara menggunakan NFC pada Android

Samsung Wallet baharu

Samsung berkata platform baharunya menggunakan keselamatan dan penyulitan gred pertahanan — dalam bentuk Samsung Knox — untuk membantu melindungi maklumat paling sensitif pengguna. Gabungan pengecaman dan penyulitan cap jari membantu melindungi data dan memastikan bahawa hanya pengguna mempunyai akses kepadanya. Samsung Knox juga mengasingkan data paling sensitif yang disimpan dalam Samsung Wallet ke dalam persekitaran terpencil, memberikan lapisan perlindungan tambahan terhadap penggodaman fizikal dan digital.

Samsung Wallet menyokong kunci kereta digital pada model BMW, Genesis dan Hyundai terpilih, termasuk model BMW 1-8 Series, X5-X7 dan iX yang dilancarkan selepas Julai 2020, serta pada Hyundai Palisade, Genesis GV60 dan G90. Lebih banyak perkongsian kereta dijangka pada masa hadapan.

Platform ini juga boleh digunakan untuk menjejak portfolio digital pengguna — termasuk pelaburan mata wang kripto mereka — dan menambah sokongan untuk lesen memandu dan ID pelajar akhir tahun ini.

Samsung Wallet tersedia kepada pengguna Galaxy di Amerika Syarikat, Perancis, Jerman, Itali, Sepanyol dan United Kingdom. Pengguna yang layak boleh membuka apl Samsung Pay atau Samsung Pass mereka dan mengikuti langkah-langkah untuk berhijrah ke Samsung Wallet atau memuat turun apl melalui Gedung Google Play.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung melancarkan Samsung Wallet, kedai sehenti untuk mengurus identiti digital anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker