Berita Teknologi

Samsung Android 13 beta boleh mendarat tidak lama lagi

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Khabar angin baharu mencadangkan program beta Samsung Android 13 boleh dibuka pada minggu ketiga bulan Julai.
  • Ujian perisian ini adalah untuk One UI 5.0.
  • Didakwa, pelancaran yang stabil boleh mendarat secepat Oktober 2022.

Google sudah ada Android 13 beta tersedia untuk kebanyakan telefon Pixelnya. Walau bagaimanapun, Piksel mewakili sebahagian kecil daripada keseluruhan pasaran Android. Anjing besar adalah Samsung, yang merupakan pengeluar telefon pintar terbesar di dunia. Walau bagaimanapun, setakat ini, Samsung tidak mengambil bahagian dalam mana-mana Android 13 beta untuk apa yang kami anggap sebagai One UI 5.0.

Itu boleh berubah tidak lama lagi. Menurut khabar angin baru dari SamMobile, Samsung Android 13 beta boleh dibuka pada minggu ketiga bulan Julai. Tidak jelas telefon mana yang akan menyokong pelancaran awal ini, tetapi program beta sebelumnya hanya menyokong telefon Galaxy S terkini. Dalam kes ini, itu mungkin siri Galaxy S22.

Lihat juga: Semua yang kami ketahui tentang Android 13

Pada tahun-tahun sebelumnya, Samsung telah melancarkan sokongan beta kepada telefon lain pada senarainya beberapa minggu kemudian. Ini selalunya termasuk siri Galaxy S21, antara lain.

Sekarang, jangan bawa semua ini ke bank dulu. SamMobile memetik sumber tanpa nama untuk tuntutan ini, dan penerbitan itu telah salah pada masa lalu. Walau bagaimanapun, pelancaran lewat bulan Julai masuk akal bagi kami, jadi kami cenderung untuk mempercayai khabar angin ini.

Selain itu, sumber itu mendakwa pelancaran Samsung Android 13 beta boleh membawa kepada pelancaran yang stabil pada Oktober 2022. Ini adalah tepat pada masa yang kami jangkakan Google melancarkan siri Pixel 7. Jika Samsung membuat ini berlaku, ia akan mewakili salah satu pelancaran stabil terawalnya untuk naik taraf Android yang pernah ada.

Nantikan, kerana kami mungkin akan mendapat maklumat lanjut tentang pelancaran ini tidak lama lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung Android 13 beta boleh mendarat tidak lama lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker