Berita Teknologi

Program pembaikan Google Pixel akhirnya disiarkan

Ryan-Thomas Shaw / Android Authority

TL;DR

  • Program pembaikan Google Pixel yang diumumkan sebelum ini kini disiarkan secara langsung.
  • Melalui iFixit, anda boleh membeli alat ganti tulen dan kit pembaikan untuk telefon Google.
  • Bahagian tulen ada di sini untuk Pixel 2 hingga Pixel 6, tetapi Pixel masa depan akan mendapat sokongan juga.

Kembali pada bulan April, Google mengumumkan ia akan bekerjasama dengan iFixit untuk melancarkan program pembaikan diri untuk telefon Pixel. Langkah itu adalah tindak balas kepada satu tan inisiatif hak untuk membaiki dan, sudah tentu, pengumuman serupa Apple dan Samsung.

Melalui program ini, anda boleh DIY membaiki bahagian paling biasa telefon anda: paparan, bateri, kamera, dsb. Jika anda membelanjakan sedikit wang tunai tambahan, iFixit akan menghantar kit pembaikan yang disertakan dengan alat yang diperlukan yang anda perlukan untuk sebenarnya menjalankan pembaikan. Anda kemudiannya boleh merujuk panduan mendalam iFixit tentang cara melakukan pembaikan, lengkap dengan imejan resolusi tinggi.

Menerusi laluan ini boleh menjimatkan wang anda. Sebagai contoh, membetulkan paparan Google Pixel 6 Pro akan dikenakan bayaran $199 serta bayaran $7 untuk kit pembaikan. Itu mungkin lebih kurang $100 kurang daripada yang anda bayar untuk pembaikan yang sama daripada vendor pihak ketiga.

Program pembaikan Google Pixel ini juga tidak akan berhenti di sini. Pixel 6a akan mempunyai alat ganti tulen tidak lama lagi selepas ia dilancarkan pada bulan Julai. Telefon Pixel masa hadapan juga akan mendapat kit pembaikan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Program pembaikan Google Pixel akhirnya disiarkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker