Berita Teknologi

Poco F4, Poco X4 GT secara menyeluruh bocor sebelum didedahkan

TL;DR

  • Dua telefon Poco yang akan datang telah bocor dalam talian.
  • Poco F4 adalah sama dengan Redmi K40s, kecuali untuk kamera utama yang berbeza.
  • Sementara itu, Poco X4 GT nampaknya berdasarkan telefon Redmi yang dikeluarkan sebelum ini.

Poco disahkan bahawa ia akan melancarkan Poco F4 dan Poco X4 GT secara global pada 23 Jun, sambil menambah bahawa bekas peranti itu akan tiba dengan Snapdragon 870 chipset. Kini, nampaknya telefon telah bocor sepenuhnya.

Kami sudah mengetahui rupa Poco F4 berikutan pengulas India yang menyiarkan imej dalam talian. Tetapi kedai Jerman sentiasa boleh dipercayai WinFuture telah memperincikan spesifikasi sepenuhnya juga, dan ia sememangnya sejajar dengan Redmi K40s China sahaja.

Poco F4: Apa yang perlu diketahui?

Selain daripada SoC Snapdragon 870 yang disebutkan di atas, telefon baharu itu akan dilengkapi dengan skrin OLED 6.67 inci 120Hz (2,400 x 1,080, Gorilla Glass 5), 8GB RAM, dan storan 256GB.

Telefon siri F Poco yang seterusnya juga akan menawarkan bateri 4,500mAh, pengecasan berwayar 67W (tiada pengecasan wayarles di sini), dan sistem kamera belakang tiga kali ganda. Syarikat disahkan sebelum ini bahawa ia akan mempunyai kamera utama 64MP dengan OIS, tetapi WinFuture menambah bahawa telefon itu juga mempunyai kamera ultrawide 8MP dan sensor makro 2MP. Kamera 20MP dikatakan boleh mengendalikan swafoto dan panggilan video.

Dalam erti kata lain, satu-satunya perbezaan utama antara Poco F4 dan Redmi K40s nampaknya adalah pertukaran daripada penembak utama 48MP kepada sensor 64MP.

Poco X4 GT: Seorang renjer pertengahan yang berkuasa

Poco X4 GT komposit Winfuture

Kami tidak tahu banyak tentang Poco X4 GT, tetapi WinFuture mendakwa bahawa telefon pada dasarnya adalah versi penjenamaan semula Redmi Note 11T Pro Plus. Dengan berkata demikian, spesifikasi yang diberikan di sini kelihatan lebih sesuai dengan Redmi Note 11T Pro.

Jangkakan panel LCD 120Hz (FHD+) 6.6 inci, sebuah Mediatek Dimensi 8100 pemproses, 8GB RAM, 256GB storan dan bateri 5,080mAh dengan pengecasan berwayar 67W. Telefon siri X Poco yang seterusnya juga dijangka tiba dengan sistem kamera belakang tiga kali ganda (utama 64MP, ultralebar 8MP, makro 2MP), kamera swafoto 20MP dan port 3.5mm.

Kedua-dua telefon itu juga dijangka mendapat sokongan dwi-SIM dan perisa Poco MIUI di atas Android 12.

Harga Poco F4, X4 GT

Poco F4 boleh dijual hanya di bawah €430 (~$447) manakala Poco X4 GT dikatakan mempunyai tanda harga di bawah €400 (~$416). Ini meletakkan bekas dalam jarak sentuhan daripada Pixel 6a dan juga Samsung Galaxy A53. Sementara itu, yang kedua adalah sejajar dengan peranti seperti telefon siri Galaxy A Samsung yang lebih murah.

Kita perlu menunggu 23 Jun untuk melihat sama ada kebocoran ini membuahkan hasil, tetapi nampaknya kedua-dua telefon mungkin patut dilihat jika anda memerlukan renjer pertengahan yang serba lengkap.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Poco F4, Poco X4 GT secara menyeluruh bocor sebelum didedahkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker