Berita Teknologi

Pixel Watch mungkin berfungsi dengan iPhone

Jimmy Westenberg / Android Authority

TL;DR

  • Ada harapan bahawa Pixel Watch boleh menyokong sambungan iPhone.
  • Montblanc Summit 3 dikuasakan oleh Wear OS 3, seperti Pixel Watch, dan ia menyokong iPhone.
  • Galaxy Watch 4 Samsung mungkin boleh menyambung ke iPhone, tetapi Samsung mungkin melumpuhkan ciri ini.

Pakai OS 3 ialah versi terbaharu sistem pengendalian boleh pakai Google. Walau bagaimanapun, ia hanya muncul secara rasmi pada satu peranti: the Galaxy Watch 4. Jam tangan lain akan mendapat kemas kini kepada Wear OS 3 akhirnya, tetapi itu belum berlaku lagi.

Salah satu perkara menarik tentang Galaxy Watch 4 ialah ia adalah Android sahaja. Jam tangan Wear OS yang lain — seperti yang popular Fosil Gen 6 — dijalankan pada Wear OS dan menyokong sambungan iPhone. Pada mulanya, kami menganggap eksklusiviti Android sahaja ini disebabkan oleh Wear OS 3 itu sendiri, tetapi nampaknya itu tidak berlaku.

Lihat juga: Perkara yang anda perlu tahu tentang Wear OS

mengikut Boleh gunayang akan datang Sidang Kemuncak Montblanc 3 — jam tangan Wear OS 3 — akan menyokong sambungan iPhone. Ini adalah berita baik dan menyokong idea bahawa Wear OS 3 berkuasa Jam Tangan Pixel juga boleh menyokong iPhone.

Jelas sekali, kebanyakan pengguna yang berminat dengan Pixel Watch tidak akan menyambungkannya ke iPhone. Walau bagaimanapun, pilihan yang ada adalah bagus, terutamanya apabila anda menganggap pengguna Android tidak boleh menggunakan Apple Watch. Jika Google membenarkan Pixel Watch menyambung ke iPhone, ia akan mewakili contoh yang baik untuk menjangkau seluruh lorong.

Sekarang, fakta bahawa Montblanc Summit 3 menyokong sambungan iPhone membayangkan bahawa Samsung mengehadkan Galaxy Watch 4 secara buatan. Ada kemungkinan Google boleh melakukan perkara yang sama. Walau bagaimanapun, kami fikir itu tidak mungkin. Google mungkin mahu seramai mungkin orang mendapatkan Pixel Watch. Walaupun hanya sebilangan kecil pengguna yang menyambungkannya ke iPhone, itu mungkin berbaloi untuk Google.

Pixel Watch mungkin akan dilancarkan pada Oktober 2022.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pixel Watch mungkin berfungsi dengan iPhone
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker