Berita Teknologi

Peringatan Google boleh dipadamkan tidak lama lagi

TL;DR

  • Pembongkaran APK mencadangkan Google boleh menghentikan Peringatan Google tidak lama lagi.
  • Nampaknya Google Tasks akan menggantikan Peringatan.
  • Tidak jelas bila atau bagaimana peralihan ini akan bermula.

Bagi yang pelupa, peringatan telefon pintar boleh menjadi perbezaan antara mengekalkan pekerjaan dan kehilangannya. menggunakan pelbagai aplikasisesetengah orang mempunyai peringatan untuk hampir semua perkara, daripada memberus gigi hingga memulakan mesin basuh pinggan mangkuk hingga menyerahkan laporan suku tahunan.

9to5Google meruntuhkan Kalendar Google 2022.24.0.x — versi yang masih belum dikeluarkan secara meluas. Dalam kod apl, pasukan itu menemui rujukan pada penghujung Peringatan.

Nampaknya, pemberitahuan boleh muncul tidak lama lagi apabila anda membuka Kalendar. Ia akan berkata “Peringatan kini Tugas.” Kemudian, makluman lain akan menjelaskan lagi perubahan itu:

Gunakan Tasks untuk dimaklumkan tentang tugasan anda dan jejakinya di mana-mana sahaja anda berada di Google Workspace.

Secara teorinya, Google akan memindahkan peringatan semasa anda kepada protokol Tasks baharu. Kemudian, apabila ingin membuat peringatan, anda akan mendapati keupayaan untuk hilang dengan perkhidmatan Tasks menggantikannya.

Itu semua hipotesis pada masa ini. Walau bagaimanapun, kami tahu pasti bahawa Google telah mengalih keluar perkhidmatan Peringatan daripada Assistant. Tidak dapat dielakkan bahawa Google akan menghentikan keseluruhan perkhidmatan pada satu ketika. Bila itu akan berlaku dan bagaimana ia akan kelihatan mungkin akan didedahkan dalam beberapa minggu akan datang.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Peringatan Google boleh dipadamkan tidak lama lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker