Berita Teknologi

Penurunan ciri Pixel Jun 2022: Perkara yang disertakan

John Callaham / Android Authority

TL;DR

  • Google telah mengumumkan penurunan ciri Pixel pada Jun 2022 untuk telefon pintar dalamannya.
  • Ia termasuk apl baharu untuk membuat muzik daripada bunyi biasa daripada video anda dan banyak lagi tambahan.
  • Ia kemudiannya muncul bahawa kemas kini itu turut membawa sokongan perayauan VoLTE kepada telefon ini.

Kemas Kini: 20 Jun 2022 (5:10 PG ET): Ternyata penurunan ciri Pixel Jun 2022 mempunyai satu lagi kejutan. Kemas kini baharu ini membawakan sokongan perayauan VoLTE kepada peranti daripada siri Pixel 3a kepada rangkaian Pixel 6, menurut a Halaman sokongan Google dikesan oleh 9to5Google.

Penambahan itu berlaku beberapa ketika selepas pembawa AS mengumumkan bahawa mereka akan menghentikan rangkaian 3G mereka secara berperingkat, bermakna peranti tanpa perayauan VoLTE atau VoLTE tidak akan dapat membuat atau menerima panggilan (termasuk membuat panggilan 911).

“Pada Jun 2022, Google mengeluarkan kemas kini perisian yang membolehkan perayauan VoLTE untuk banyak pembawa AS dan global. Ini membolehkan banyak peranti Pixel merayau di AS dengan VoLTE, jika pembawa anda menyokong perayauan VoLTE,” jelas Google pada halaman sokongannya.

Artikel asal: 6 Jun 2022 (3:18 PTG ET): Google baru sahaja mengeluarkan kemas kini baharu yang besar untuk dalamannya Telefon pintar Pixel. Ia adalah Jun 2022 Penurunan ciri piksel kemas kini. Telefon Pixel akan mendapat beberapa apl dan ciri baharu apabila kemas kini mula dilancarkan hari ini.

Berikut ialah gambaran keseluruhan tentang perkara yang disertakan dalam penurunan ciri Pixel June.

Buat muzik dengan video anda dengan Pocket Operator

pengendali poket

Apl baharu yang dipanggil Pocket Operator telah diumumkan untuk pemilik telefon pintar Pixel 5 dan ke atas. Selepas anda merakam atau memuat naik video pada telefon Pixel anda, anda boleh membuka Pocket Operator untuk menukar bunyi video itu kepada muzik. Anda juga boleh menambah penapis dan lapisan baharu pada video untuk menjadikannya kelihatan menarik dan berbeza. Aplikasi itu sekarang tersedia untuk dimuat turun di Gedung Play.

Letakkan kad vaksinasi digital anda pada skrin utama Pixel anda

piksel kad vaksinasi digital

Jika anda tinggal di Australia, Kanada atau Amerika Syarikat, dan anda mempunyai kad vaksinasi COVID-19 digital, pemilik Pixel kini boleh mengambil tangkapan skrin kad dan meletakkannya pada skrin utama mereka. Ini akan membolehkan mereka mengemukakannya dengan mudah pada bila-bila masa tanpa perlu risau tentang kehilangan kad dalam dompet yang besar.

Pixel menambah sokongan skrin kunci Loceng Pintu Nest dan banyak lagi

sarang loceng pintu

Penurunan ciri Pixel Jun 2022 turut memberikan beberapa ciri Sekilas Pandang baharu. Satu membenarkan pemilik peranti Nest Doorbell menonton strim video langsung daripada loceng pintu pada skrin kunci. Jika anda membiarkan lampu suluh telefon anda dihidupkan, anda juga akan mendapat peringatan pada skrin dengan kemas kini ini. Akhir sekali, kemas kini masa hadapan akan memasukkan pemberitahuan untuk sebarang makluman kualiti udara yang mungkin berada di kawasan anda jika anda tinggal di AS, Australia atau India.

Lagi maklumat penurunan ciri Pixel Jun 2022

penguat bunyi
  • Apl Penguat Bunyi untuk telefon pintar Pixel 3 dan ke atas telah menambah sokongan untuk Mod Perbualan. Ini adalah untuk orang yang mengalami masalah pendengaran. Menggunakan kamera telefon, mereka boleh menggunakan apl untuk menguatkan bunyi yang mereka mahu dengar — seperti suara seseorang — dan meletakkan bunyi yang mereka tidak mahu dengar di latar belakang.
  • Penapis Nada Sebenar kini tersedia untuk diakses dalam Foto Google untuk imej ton kulit yang lebih baik pada orang.
  • Pengesanan Kemalangan Kereta kini tersedia di Kanada untuk Pixel 3 dan ke atas (kecuali Pixel 3a).
  • Terjemahan sembang Pixel 6 dan Pixel 6 Pro dalam mesej kini disokong untuk bahasa Cina Tradisional, Belanda, Korea, Thai dan Turki.
  • Akhir sekali, anda boleh memuat turun tiga kertas dinding Bulan Kebanggaan baharu dalam koleksi Pixel Curated Culture.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Penurunan ciri Pixel Jun 2022: Perkara yang disertakan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker