Berita Teknologi

Pengganti rohani kepada Essential Phone sedia untuk prapesanan, dihantar pada awal 2023

TL;DR

  • Solana Labs mengumumkan rancangan untuk melancarkan telefon Saga, yang dibuat oleh ramai bekas pekerja Essential.
  • Telefon ini adalah nama baharu untuk OSOM OV1 yang diumumkan sebelum ini.
  • Ia akan mula dijual pada awal tahun 2023 dengan harga sekitar $1,000 dan prapesanan disiarkan secara langsung sekarang.

Anda mungkin masih ingat bahawa pada bulan Disember 2021, sebuah syarikat bernama OSOM, yang terdiri daripada bekas pekerja di Essential yang kini tidak berfungsimengumumkan rancangan untuk Telefon pintar OSOM OV1. Sejak itu, tidak banyak yang menghalang berita untuk telefon bimbit akan datang ini. Itu berubah hari ini dengan pengumuman telefon Saga daripada Solana Mobile, anak syarikat Solana Labs. Saga ialah nama baharu untuk OV1, dan OSOM kini telah bekerjasama dengan Solana Mobile untuk pelancaran telefon tersebut.

Bersama-sama dengan nama baharu itu, terdapat beberapa lagi perubahan untuk telefon Saga yang dijenamakan semula. Solana Mobile telah melancarkan Solana Mobile Stack untuk Saga. Perpustakaan perisian ini akan membolehkan pembangun membuat aplikasi yang akan berfungsi untuk mencipta aplikasi untuk transaksi digital yang selamat. Ia akan membolehkan apl tersebut turut bersambung ke rangkaian blok Solana untuk pemindahan aset digital yang selamat dan mudah termasuk NFT. Pembangun boleh mengakses Solana Mobile Stack SDK sekarang.

telefon bijak 1

Setakat spesifikasi perkakasan untuk telefon, Saga kelihatan seperti peranti yang sangat canggih. Ia akan mempunyai paparan OLED 6.67 inci, pemproses Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1, 12GB RAM dan storan 512GB. Tiada maklumat mengenai spesifikasi lain seperti kamera atau saiz bateri, atau sama ada ia akan menyokong rangkaian 5G atau tidak.

Telefon Saga dijangka dikeluarkan pada awal tahun 2023, dengan Solana Mobile mengatakan bahawa ia menjangkakan kosnya sekitar $1,000. Ia hanya akan tersedia untuk dijual di AS, Kanada, UK dan Eropah. Anda boleh teruskan dan prapesan Saga sekarang di laman web rasminya. Anda perlu memasukkan deposit $100 untuk prapesanan, yang akan masuk ke dalam harga akhir telefon. Deposit akan dikembalikan jika anda memutuskan untuk menukar fikiran anda. Prapesanan boleh mendapat akses kepada Saga Pass NFT jika itu menarik minat anda.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pengganti rohani kepada Essential Phone sedia untuk prapesanan, dihantar pada awal 2023
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker