Berita Teknologi

Berikut ialah kemungkinan anda beralih daripada jenama telefon semasa anda

Hadlee Simons / Android Authority

Kami membeli telefon daripada jenama tertentu atas beberapa sebab. Sesetengah orang membeli telefon pengeluar kerana mereka setia kepada jenama, manakala sesetengah orang membeli telefon jenama kerana memenuhi semua keperluan mereka di atas kertas. Kemudian terdapat beberapa orang yang mungkin hanya membeli peranti pengeluar tertentu kerana mereka tidak mempunyai pilihan lain yang hebat.

Walau apa pun, kami ingin mengetahui pendapat pembaca kami tentang beralih daripada jenama telefon semasa mereka. Jadi kami bertanya sejauh mana kemungkinan mereka akan bertukar, dan berikut ialah keputusan tinjauan pendapat itu.

Sejauh manakah anda akan beralih daripada jenama telefon semasa anda?

Keputusan

Kami mendapat sambutan yang hebat untuk ini tinjauan pendapat, kerana hanya lebih 2,900 undi telah dikira. Pilihan paling popular? Nah, 19.69% responden mengatakan “sangat tidak mungkin” mereka akan beralih daripada jenama telefon semasa mereka. Ini menunjukkan bahawa pembaca ini hanya akan bertukar jika jenama semasa sangat mengecewakan pada masa hadapan atau pengeluar saingan menawarkan sesuatu yang sangat baik.

Perjuangan untuk tempat kedua adalah sangat dekat, kerana 17.6% pembaca yang ditinjau memilih “Saya pasti akan kekal” berbanding 17.5% mengatakan “Saya pasti bertukar.” Sungguh menarik untuk melihat kedua-dua kem yang bertentangan secara diametrik ini mencapai peratusan yang hampir sama.

Panduan: Telefon Android terbaik untuk diperoleh sekarang

Di tempat keempat dengan 14.89% undian ialah responden yang mengatakan “kemungkinan besar” mereka akan bertukar. Menaikkan bahagian belakang ialah “agak mungkin” (12.86%), “agak tidak mungkin” (8.89%) dan “Saya tidak pasti” (8.58%).

Dalam erti kata lain, pembaca yang ditinjau yang mengatakan mereka sangat tidak mungkin menukar atau kekal dengan jenama semasa mereka menyumbang 37.3% undian, manakala mereka yang mengatakan mereka berkemungkinan besar untuk menukar atau pasti menukar jenama menyumbang 32.4% daripada mengundi. Mereka yang mengatakan mereka agak berkemungkinan/tidak mungkin bertukar atau tidak pasti menyumbang 30.3% undi.

Komen

 • moabman: Melompat dari LG ke Pixel. Ingin kekal dengan Pixel tetapi 6 Pro mengalami terlalu banyak masalah; terutamanya dengan modem; jadi cuba Samsung. Dan kini selepas lebih sebulan, tidak pasti saya akan pergi. Telefon pada asasnya telah sempurna sebaik sahaja saya mempelajari semua selok-belok. Berbaloi dengan 100 lebih (tawaran istimewa dan diskaun ketenteraan). Lagipun saya suka S-pen tu. Tidak perlu melompat.
 • robrrt: Saya telah menjadi peminat setia Samsung sejak sebelum telefon pintar, tetapi selepas pengalaman tukar beli terbaharu saya, itu mungkin akan berakhir. Frasa pemasaran baharu saya untuk mereka ialah: “Samsung – kami #1 kerana anda hanyalah nombor”
 • Brian Fowler: Dengan pengecualian satu tahun dengan Nexus 6, saya telah menggunakan telefon LG sejak 2012, jadi apabila saya menaik taraf daripada V60 saya, saya perlu memilih jenama baharu. Tidak mengharapkannya.
 • veesonic: Tidak menyukai mana-mana pilihan Samsung baharu. Saya benci kekurangan bicu fon kepala, kad SD, penebuk lubang dan harga yang mahal. Bertukar kepada Sony Xperia 1 III. Ia masih jauh lebih daripada yang saya mahu belanjakan tetapi sekurang-kurangnya ia rasa lebih berbaloi.
 • Pritesh Patel: Saya bertukar kepada Pixel 6 daripada S10 tetapi terdapat beberapa pepijat yang tidak dapat diperbaiki jadi kemungkinan besar akan bertukar kembali kepada Samsung.
 • Galaxy Prime saya: Saya telah menggunakan Samsung sejak S3. Saya kini mempunyai jam tangan Samsung, fon telinga, tablet dan TV. Saya menantikan Fold 4 dan merancang untuk menukar Fold 3 saya untuk mendapatkannya. Melainkan Samsung melakukan sesuatu yang tidak boleh dimaafkan, saya tidak akan bertukar.
 • Albin: Ditanda “tidak pasti”. Semua telefon saya adalah jenama yang berbeza. Moto Z3 Play semasa saya yang sangat baik adalah serasi dengan Moto Mod, dan jika siri ini berterusan melebihi Z4, saya akan komited untuk melakukannya, terutamanya untuk pek bateri Mophie snap-on yang sangat baik yang menggandakan kapasiti daripada 3000mAh kepada 6000mAh – mungkin telah melabur dalam beberapa Mod lain juga. Mungkin beberapa atau tiga tahun lagi tetapi akan kembali membeli-belah jualan Boxing Week dengan fikiran yang terbuka, tetapi bukan kosong.
 • Beardednomad: Saya mempunyai jenama kegemaran tetapi saya tidak setia kepada jenama. Jika telefon cukup bagus dan menarik minat saya, saya akan mendapatkannya.
 • David Josefsen: Mi 10T Pro 5G saya bertahan dengan sangat baik setakat ini, terutamanya untuk permainan mudah alih! Satu-satunya jenama lain di sini yang boleh saya gunakan secara realistik ialah Scamsung, tetapi mereka mengutuk kami warga Norway dengan Exynos. Jadi saya lebih suka membeli satu lagi telefon Xiaomi model teratas sekali lagi tidak lama lagi!
 • Leif Shantz: Saya telah bertukar-tukar antara jenama selama bertahun-tahun….. Saya mempunyai 2 Samsung, 2 LG, 1 ZTE, 1 Motorola, 1 Pixel, 2 BLU 1 iPhone sepanjang dekad yang lalu… Telefon semasa saya ialah Samsung Galaxy A53 5G (Ditingkatkan daripada Pixel 3a) dan saya fikir ia akan menjadi antara Pixel dan Samsung untuk telefon saya yang seterusnya hanya kerana komitmen kemas kini.
 • Nnaemeka Nwokocha: Menggunakan peranti Huawei semasa tidak tinggal di China tidak begitu praktikal. Ya, saya mempunyai akses kepada Gedung Play kerana ia adalah peranti lama, tetapi komitmen kemas kini telah dipotong dengan teruk selepas perang perdagangan. Jadi jika saya mampu membelinya, Samsung pasti berada dalam radar saya untuk komitmen kemas kini mereka
 • Ben: Saya rasa saya tidak pernah mempunyai telefon “arus perdana”. Daripada HTC EVO 3D, kepada Blackberry Priv, Essential PH-1, Essential PH-1 sekali lagi (mereka tidak suka berenang), LG G8X, dan kini menggunakan Asus Zenfone 7 Pro. Saya tidak mempunyai kesetiaan jenama. Saya sangat sebaliknya untuk melihat Nothing Phone

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berikut ialah kemungkinan anda beralih daripada jenama telefon semasa anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker