Berita Teknologi

Apa yang diharapkan daripada superfon Xiaomi seterusnya?

Luke Pollack / Android Authority

TL;DR

  • Spesifikasi jelas untuk Xiaomi 12 Ultra telah disiarkan dalam talian.
  • Nampaknya cipset baharu dan skrin yang sedikit lebih baik mungkin satu-satunya peningkatan utama.

The Xiaomi Mi 11 Ultra menandakan penerokaan serius pertama syarikat ke dalam pasaran ultra-premium, menyampaikan telefon utama dengan banyak ciri yang anda harapkan daripada peranti €1,200.

Jenama China itu dijangka melancarkan Xiaomi 12 Ultra pada akhir tahun ini dan penyampai maklumat yang kerap Yogesh Brar telah disiarkan senarai spesifikasi di Twitter. Lihat tangkapan skrin tweet di bawah.

Spesifikasi Xiaomi 12 Ultra Yogesh Brar

Mungkin peningkatan yang didakwa paling ketara di sini ialah Snapdragon 8 Plus Gen 1 chipset. Walau bagaimanapun, ia juga kelihatan seperti skrin OLED QHD+ 120Hz tahun lepas sedang digunakan LTPO teknologi kali ini untuk kecekapan yang lebih baik.

Malangnya, ia juga kelihatan seperti telefon mendapat bateri yang lebih kecil dan pengecasan wayarles sedikit perlahan. Spesifikasi yang dikhabarkan menunjukkan bateri 4,800mAh dan pengecasan tanpa wayar 50W berbanding telefon tahun lepas yang menawarkan bateri 5,000mAh dan pengecasan tanpa wayar 67W.

Apa yang kami fikirkan: Kajian Xiaomi Mi 11 Ultra — Lebih banyak gimik daripada gimik

Jika tidak, semuanya kelihatan sangat serupa dengan Mi 11 Ultra. Ini bermakna 8GB atau 12GB RAM, storan 256GB atau 512GB, dan kamera swafoto 20MP.

Xiaomi 12 Ultra juga nampaknya mengekalkan tetapan kamera belakang pendahulunya pada pandangan pertama, iaitu kamera utama 50MP dengan penstabilan imej optikal, kamera ultralebar 48MP, kamera periskop 48MP 5x, sensor masa penerbangan dan autofokus laser. Xiaomi berpotensi menawarkan penderia imej yang lebih baharu, tetapi kita perlu tunggu dan lihat. Syarikat itu juga berkata telefon pertama sebagai sebahagian daripadanya perkongsian dengan firma kamera Leica akan dilancarkan pada bulan Julai, jadi secara teorinya mungkin ini adalah peranti yang dipersoalkan.

Tiada perkataan mengenai ciri seperti penarafan IP68 dan skrin belakang kedua itu. Kami akan kecewa jika telefon itu terlepas daripada yang pertama, kerana ia dijangka mempunyai tanda harga ultra-premium. Kami juga berharap syarikat melakukan kerja yang lebih baik dari segi ketersediaan, kerana Mi 11 Ultra menyaksikan keluaran terhad mungkin disebabkan oleh kekurangan cip global.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Apa yang diharapkan daripada superfon Xiaomi seterusnya?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker