Berita Teknologi

Anda kini boleh mengawal siapa yang boleh (dan tidak boleh) melihat profil WhatsApp anda

TL;DR

  • WhatsApp telah menambah keupayaan untuk mengawal siapa yang boleh melihat profil pengguna.
  • Ciri ini merupakan peningkatan privasi yang dialu-alukan untuk apl pemesejan.

WhatsApp telah menambah ciri privasi baharu yang dialu-alukan, memberikan pengguna keupayaan untuk mengawal siapa yang boleh melihat profil mereka.

WhatsApp membuat pengumuman melalui Twitter:

🔒 Untuk terus melindungi privasi anda dalam talian, kami melancarkan pilihan baharu pada tetapan kawalan privasi anda 🔒

Kini anda boleh memilih siapa daripada senarai kenalan anda yang boleh melihat status Foto Profil, Perihal dan Terakhir Dilihat anda. Untuk maklumat lanjut ikuti pautan ini: https://t.co/UGMCx2n70h

Pelanggan yang berminat untuk menukar tetapan mereka hendaklah ikut langkah-langkah ini untuk Android. Pada asasnya, anda menuju ke Tetapan > Akaun > Privasi.

Dalam skrin berikutnya, pengguna boleh menukar siapa yang boleh melihat Terakhir Dilihat, Foto Profil, Perihal maklumat, Status dan Resit Baca, serta siapa yang boleh menambahkan mereka pada kumpulan.

Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa menukar tetapan ini juga boleh menjejaskan cara anda melihat profil lain. Jika anda mematikan status Terakhir Dilihat anda, sebagai contoh, anda tidak akan dapat melihat status Terakhir Dilihat kenalan anda. Pastikan anda memahami kaveat setiap tetapan sebelum anda membuat komitmen.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda kini boleh mengawal siapa yang boleh (dan tidak boleh) melihat profil WhatsApp anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker