Berita Teknologi

Adakah anda mendayakan sejarah pemberitahuan? Jawapannya rumit.

Ryan Haines / Android Authority

Salah satu daripada banyak ciri kecil yang hebat pada Android ialah keupayaan untuk melihat sejarah pemberitahuan anda, membolehkan anda melihat log kronologi terbalik semua makluman pada telefon pintar anda.

Adakah ini sesuatu yang Android Authority pembaca sebenarnya menggunakan, walaupun? Kami cuba mencari jawapan kepada soalan ini dengan menjalankan tinjauan pendapat awal minggu ini. Inilah yang anda beritahu kami.

Adakah anda mempunyai sejarah pemberitahuan didayakan pada telefon anda?

Keputusan

Lebih 2,500 undian telah dikira dalam tinjauan pendapat kami sehingga berita ini ditulis, dan ternyata 46.2% responden berkata mereka telah mendayakan pilihan sejarah pemberitahuan pada telefon pintar mereka. Menariknya, beberapa pembaca menyatakan dalam ulasan bahawa mereka terlupa ciri itu wujud (atau tidak tahu ia wujud) dan kemudiannya mendayakannya.

Pendapat: LED pemberitahuan perlu membuat kemunculan semula

Sementara itu, 31.21% pembaca yang ditinjau berkata mereka tidak mendayakannya pada telefon mereka. Kami menjangkakan bahawa orang yang mengundi untuk pilihan ini gembira untuk menangani makluman dalam lorek pemberitahuan dan melupakannya sebaik sahaja mereka dileretkan.

Akhirnya, hampir 23% responden berkata mereka tidak pasti sama ada ciri itu didayakan pada telefon mereka. Ia bukan ciri yang paling kelihatan di sekeliling, jadi kami tidak terkejut jika sesetengah pembaca memilih pilihan ini. Perlu diingatkan juga bahawa mereka yang mengundi “tidak” dan “Saya tidak pasti” menyumbang lebih separuh daripada semua undian.

Komen

  • dasistwalter: Saya tidak kerap menggunakannya tetapi apabila saya menggunakannya, saya sangat gembira kerana ia ada
  • pertambahan: Ini tidak terdapat dalam MIUI Xiaomi yang bodoh! Sungguh mengagumkan berapa banyak ciri Android yang tiada dalam MIUI.
  • ScubaMntMonkey: Saya terlupa untuk mendayakannya pada telefon baharu saya, tetapi mempunyainya pada telefon terakhir saya (mendayakannya sekarang, terima kasih atas peringatan).. Seperti di atas, saya tidak kerap menggunakannya, tetapi mempunyai beberapa kali & gembira saya mempunyai ia pada.
  • Dan: Saya suka melihat sejarah ini supaya saya dapat melihat mana yang hendak dimatikan… Saya benci pemberitahuan!!!
  • Jeff Namhie: Tidak. Siapa yang terlepas pemberitahuan?
  • David:Saya telah mendayakannya, dan menggunakannya sekali-sekala. Saya ingin melihatnya dipertingkatkan dengan cara berikut: beberapa pemberitahuan, seperti daripada kamera keselamatan, membenamkan lakaran kecil atau bahkan klip video pendek ke dalam pemberitahuan. Ini tidak disimpan dalam sejarah (walaupun untuk jangka masa yang lebih terhad untuk menghormati storan) dan saya mahu ianya berlaku.
  • Cryio: Saya telah mendayakan ciri ini sejak 8 Sept 2020 apabila Android 11 dilancarkan.
  • Apa khabar di sana: Tidak pernah tahu ia adalah satu perkara. Saya hanya pernah menggunakan Android selama beberapa tahun tetapi masih. Saya boleh menggunakan ini untuk banyak perkara secara retrospektif.
  • muka_berfikir: Rasa seperti ini ialah tetapan yang harus dihidupkan secara lalai
  • Sophia: Baiklah, saya menjawab tidak, tetapi itu adalah terutamanya kerana saya tidak tahu ia wujud. Sekarang saya menyedarinya, saya mungkin mula mendapati perkara itu berguna.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Adakah anda mendayakan sejarah pemberitahuan? Jawapannya rumit.
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker