Berita Teknologi

Tinjauan menunjukkan kebanyakan orang tidak mempunyai aduan terlalu panas daripada Fitbit

C. Scott Brown / Android Authority

Fitbit baru-baru ini mendapati dirinya berada dalam kes tuntutan mahkamah yang mendakwa kebanyakan barang boleh pakainya mempunyai kecenderungan untuk menjadi terlalu panas. Dokumen mahkamah termasuk gambar pengguna melecur akibat Fitbits dan aduan itu menganggap peranti itu “tidak munasabah berbahaya” bahaya kebakaran.

Kembali pada bulan Mac, Fitbit teringat semula lebih sejuta unit jam tangan pintar Ioniknya selepas laporan mengenai terlalu panas dan kecederaan terbakar. Tuntutan baharu itu mendakwa bahawa kebanyakan peranti daripada jenama milik Google berkongsi kecacatan terlalu panas yang sama. Jadi kami terfikir untuk bertanya Android Authority pembaca yang menggunakan jam tangan pintar dan penjejak Fitbit untuk melihat bilangan mereka yang menghadapi masalah yang sama. Begini cara mereka mengundi tinjauan pendapat kami.

Adakah Fitbit anda terlalu panas?

Keputusan

Kami menerima hampir 7,700 undi dalam tinjauan pendapat kami. Kebanyakan pembaca yang mengambil bahagian dalam tinjauan mengundi untuk mengatakan bahawa mereka tidak pernah mengalami terlalu panas pada peranti Fitbit mereka. Itu pasti berita baik untuk syarikat dan bakal pemilik Fitbit yang lain.

Walau bagaimanapun, 17% daripada pembaca yang ditinjau juga mengatakan bahawa peranti boleh pakai Fitbit mereka menjadi lebih panas pada masa-masa dan 5% mengatakan bahawa peranti terlalu panas sepanjang masa. 8% daripada pengundi, malangnya, mengalami kecederaan melecur akibat Fitbits mereka. Jika anda menggabungkan hasil ini, hampir 30% pembaca kami melaporkan beberapa bentuk terlalu panas pada Fitbits mereka.

Komen anda

Adam Jr: Saya telah menggunakan jam tangan Fitbit Versa selama bertahun-tahun sekarang. Saya tidak pernah mengalami sebarang masalah dengan jam tangan itu sama sekali. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengalami sedikit haus kerana saya memakai jam tangan sepanjang masa atau menghadapi masalah dengan apl. Tetapi saya tidak pernah mengalami sebarang masalah dengan Fitbit Versa saya menjadi panas dan membakar kulit saya.

Zod: Saya telah memakai sejenis Fitbit setiap hari selama lebih 12 tahun. Begitu juga dengan isteri dan kakak saya dan tiada seorang pun daripada kami pernah mengalami apa-apa jenis kepanasan…tidak panas sedikit pun. agak tertanya-tanya apa yang mereka lakukan sehingga perkara ini berlaku kepada mereka.

Smanny: Saya rasa ini adalah sesetengah pengguna yang cuba menjejaskan jualan Fitbit. Cuba untuk membuat mereka bertukar kepada jam tangan pintar lain.

Tziona Greenberg: Saya mempunyai Fitbit Alta, Versa, Versa 2, Charge 4, dan kini Charge 5. Saya tidak mempunyai sebarang masalah dengan mana-mana daripadanya membakar kulit saya pada pergelangan tangan saya.

PersonaGenerator(Yu): Kadang-kadang terdapat tanda dan tompok kulit yang menjadi rapuh dan menggelupas, tetapi itu disebabkan oleh jam tangan yang dipakai dalam tempoh yang begitu lama untuk sekian lama. Sudah tentu, sentuhan itu akan menjejaskan kulit. Hanya tukar pergelangan tangan sebentar atau berehat daripada memakai jam tangan. Ia bukan melecur. Selain itu, bersihkan jam tangan anda dengan kerap dan basuh bahagian pergelangan tangan anda yang juga sering terkena jam tangan.

Christopher Stanton: Ia tidak menjadi panas untuk melecur kulit saya, tetapi saya mempunyai tindak balas kulit seperti melecur daripada alahan kepada komponennya

Jon Richelieu-Booth: Versa 2 saya hancur. Seluruh bahagian hadapan unit jatuh dari pangkalan. Fitbit tidak berminat dengan sebarang bentuk bantuan, jadi saya menghentikannya dan pergi ke Garmin lima Bulan yang lalu.

Amanda: Saya mempunyai isu yang sama dengan jam tangan pintar Huawei Elegance. Ini menyebabkan saya mengalami tiga luka melecur, kudis dan kini parut. Apabila saya cuba untuk berhadapan dengan syarikat mengenainya, mereka juga cuba mengalihkan kesalahan kepada saya dan mengatakan bahawa ia mungkin kerana anda berpeluh dalam jam tangan. Saya memberitahu mereka walaupun saya berpeluh dalam jam tangan, yang saya tidak, ia adalah penjejak kecergasan pintar dan jadi ia tidak akan menjadi luar biasa untuk berpeluh. Mereka menyuruh saya cuba memakai jam tangan di lengan saya yang satu lagi. Syarikat itu tidak melakukan apa-apa mengenainya.

Nilesh Patel: Saya memberikan anak saudara saya Fitbit Ace 3 dan dia juga mempunyai kesan melecur di pergelangan tangannya.

lebah: Saya fikir ini hanya saya…ia melecur tangan kiri saya jadi saya beralih ke kanan dan perkara yang sama berlaku.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tinjauan menunjukkan kebanyakan orang tidak mempunyai aduan terlalu panas daripada Fitbit
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker