Berita Teknologi

Semua perisian dikeluarkan di satu tempat

Selamat datang ke Samsung Galaxy Watch 4 kemas kini hab. Di sini anda akan menemui maklumat terkini tentang keluaran perisian untuk terbaharu Samsung jam tangan pintar. Kami akan memperincikan versi perisian tegar semasa untuk Galaxy Watch 4 dan Galaxy Watch 4 Classic dan memaklumkan anda jika terdapat kemas kini baharu yang dilancarkan.

Galaxy Watch 4 dan Watch 4 Classic dilancarkan dengan Pakai OS 3 dan Jam Tangan One UI Samsung kulit di atas. Samsung mengesahkan bahawa siri ini akan menerima sehingga empat tahun sokongan perisianmencadangkan bahawa sokongan untuk kedua-dua peranti akan dilanjutkan hingga 2026.

 • Versi stabil semasa: Pakai OS 3

Kemas kini siri Samsung Galaxy Watch 4 terkini

4 Mei 2022: Selepas tampung kecil bulan lepas, Samsung membuat susulan pada bulan Mei dengan kemas kini yang sama sedikit. Siri Galaxy Watch 4 mendapat versi perisian tegar R8**XXU1FVD4yang membawakan tampung keselamatan Mei 2022 dan peningkatan prestasi tambahan.

Walau bagaimanapun, satu peninggalan yang ketara ialah sokongan Google Assistant, yang mana Samsung diusik dalam bulan April. Pada I/O 2022Google disahkan Pembantu itu akan menuju ke peranti boleh pakai Samsung “tidak lama lagi” tetapi gagal memberikan tarikh yang tepat. Namun begitu, kemas kini Galaxy Watch 4 terbaharu dilancarkan secara perlahan ke peranti di seluruh dunia.

Log perubahan kemas kini Samsung Galaxy Watch 4 terkini:

 • Kestabilan dan kebolehpercayaan sistem yang lebih baik
 • Kod penstabilan untuk operasi jam tangan telah digunakan

Untuk menyemak kemas kini Galaxy Watch 4 pada peranti anda, pergi ke tetapan > Kemas kini perisian pada jam tangan anda. Atau, buka Aplikasi Galaxy Wearable pada telefon anda dan pergi ke Tetapan tonton > Tonton kemas kini perisian.

jangan ketinggalan: Ulasan Samsung Galaxy Watch 4

Kemas kini sebelumnya

 • 7 April 2022: Kemas kini yang meningkatkan kestabilan dan kebolehpercayaan sistem serta membawa kemas kini kepada Samsung Health telah dilancarkan ke peranti pada bulan April. Kemas kini menampilkan versi perisian tegar R8**XXU1FVC8.
 • 10 Februari 2022: Samsung melancarkan kemas kini utama pertama pada tahun 2022 kepada Galaxy Watch 4. Kemas kini ini membawakan sistem penjejakan tidur kontekstual gamified yang dipertingkatkan, latihan kesihatan yang lebih baik dan sasaran selang untuk pelari dan penunggang basikal, dan muka jam tangan baharu dengan warna dan fon tambahan untuk mereka yang bermain-main. Kemas kini mempunyai berat sekitar 670MB dan termasuk versi perisian tegar R8**XXU1EVA8.
 • 11 November 2021: Kemas kini dengan versi perisian tegar R8**XXU1DUK1 tiba, membawa “kestabilan dan kebolehpercayaan sistem yang lebih baik” kepada boleh pakai.
 • 20 Oktober 2021: Samsung mengeluarkan salah satu yang terbesar kemas kini kandungan kepada Galaxy Watch 4 dan Galaxy Watch 4 Classic setakat ini. Empat muka jam tangan baharu telah disediakan pada peranti, termasuk Info Brick (muka jam yang penuh data), Papan Pemuka Asas (statistik ringkas dan mudah), Pusat Cuaca (menunjukkan ramalan tiga jam dan keadaan cuaca anda) dan Kertas Dinding Langsung ( dengan latar belakang berdasarkan siri Galaxy Z Fold 3). Samsung juga menambah gerak isyarat baharu melalui pintasan ketuk-ketuk. Kemas kini juga termasuk tampung keselamatan November 2021 melalui versi perisian tegar R8**XXU1DUJA.
 • 12 Oktober 2021: Samsung melancarkan kemas kini kecil kepada barisan Galaxy Watch 4 (h/t 9to5Google), membawakan versi perisian tegar R8**XXU1CUJ2. Samsung hanya menyediakan log perubahan ringkas dan samar-samar yang membayangkan “kestabilan dan kebolehpercayaan sistem yang lebih baik.”
 • 29 September 2021: Samsung melancarkan versi perisian tegar R8**XXU1CUIDyang “meningkatkan kestabilan dan kebolehpercayaan sistem.”
 • 10 September 2021: Versi perisian tegar R8**XXU1BUI5 (h/t SamMobile) mendarat pada siri Galaxy Watch 4. Ia membawa penambahbaikan pada bezel sentuh pada Galaxy Watch 4 dan meningkatkan kestabilan sistem pada kedua-dua model. Tidak disebut dalam changelog tetapi diperhatikan oleh XDA Zachary Wanderkemas kini ~160MB turut melancarkan penatalan laci apl sambil menambah animasi laci baharu.
 • 2 September 2021: Samsung menolak versi perisian tegar R8**XXU1BUH9 kepada siri Galaxy Watch 4 di AS, Eropah dan UK (h/t TizenHelp). Ia menambahkan fungsi Samsung Health pada tetapan. Samsung juga memperkenalkan pilihan batal untuk pengesanan senaman automatik dan pilihan pelarasan volum dalam panel tetapan pantas. Pengukuran kalori semasa latihan berbasikal dan peningkatan kestabilan umum membulatkan tampung.
 • 22 Ogos 2021: Kemas kini pertama siri Samsung Galaxy Watch 4 dilancarkan walaupun sebelum barang boleh pakai mula dihantar. Ia membawa versi perisian tegar R8**XXU1BUH5 dan mempunyai saiz 290MB. Kemas kini termasuk peningkatan kestabilan dan pembetulan pepijat. Kemas kini juga meningkatkan prestasi keseluruhan, tetapi Samsung tidak memberikan butiran tepat tentang penambahbaikan tersebut.

Apakah perisian tegar yang anda jalankan pada Galaxy Watch 4 anda? Beritahu kami dalam ulasan. Selain itu, jika anda telah melihat OTA yang kami tidak dapat, tip kami!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Semua perisian dikeluarkan di satu tempat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker