Berita Teknologi

Mahukan Apple CarPlay dalam Tesla anda? Anda memerlukan Android untuk itu.

TL;DR

  • Projek Android Tesla membawa Apple CarPlay kepada Teslas.
  • Projek ini kini tersedia sebagai alfa awam.
  • Dalam satu kelainan, penyelesaiannya memerlukan Android untuk berfungsi.

Seorang individu yang berdaya usaha telah memikirkan cara untuk menambah Apple CarPlay pada kereta Tesla, tetapi penggodaman itu memerlukan Android untuk membuatnya berfungsi.

Tesla adalah salah satu daripada beberapa pembuat kereta utama yang tidak menyokong CarPlay Apple. Walau bagaimanapun, jika anda berazam untuk memilikinya, ia mungkin secara teknikal. satu Michał Gapiński telah berjaya menggodam CarPlay ke Tesla menggunakan dua mesin Raspberry Pi, dengan salah satu daripadanya menjalankan Android.

Menurut laman webnya, the Projek Android Tesla telah mencapai status alfa awam. Sistem ini memerlukan Raspberry Pi 4 yang menjalankan Android, serta Raspberry Pi 3 yang menjalankan Linux. Setelah dikonfigurasikan, pelayar web terbina dalam Tesla bersambung ke Wi-Fi Pi dan mengakses antara muka Android. Walau bagaimanapun, setelah disambungkan, anda boleh menjalankan sama ada Apple CarPlay atau Android Auto.

Lihat juga: Apl Android Auto terbaik

Dalam video Gapiński yang disiarkan pada bulan Februari, jelas masih banyak yang perlu dilakukan sebelum Tesla Android menjadi pilihan yang berdaya maju. Malah Gapiński mengakui keseluruhan proses persediaan perlu jauh lebih mudah daripada sekarang.

“Pada masa ini tumpuan mula beralih ke arah penyepaduan dan penyederhanaan yang lebih baik,” tulisnya. “Menggugurkan keperluan dua papan akan membantu dalam mengurangkan kedua-dua kos dan halangan kemasukan dengan mengurangkan panduan pemasangan kepada sesuatu yang boleh dilakukan dalam beberapa minit.”

Walau apa pun masa depan projek itu, lebih daripada sedikit ironis bahawa Android diperlukan untuk menjalankan CarPlay Apple.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Mahukan Apple CarPlay dalam Tesla anda? Anda memerlukan Android untuk itu.
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker