Berita Teknologi

Telefon lipat OnePlus boleh menjadi salinan Oppo Find N

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Seorang pembocor mencadangkan telefon boleh lipat OnePlus sedang dalam kerja-kerja.
  • Kebocoran mencadangkan telefon itu mungkin berdasarkan — atau salinan lengkap — Oppo Find N.
  • Find N belum dilancarkan di luar China dan jauh lebih kecil daripada peranti boleh lipat yang bersaing.

Tahun lepas, OnePlus menyelesaikan penyepaduan penuhnya dengan syarikat saudara Oppo. Jenama itu sentiasa berkait rapat, tetapi kini semua kepura-puraan hilang. Syarikat berkongsi segala-galanya daripada pasukan R&D dan reka bentuk kepada pembangun perisian. Satu-satunya perkara yang mereka tidak kongsi ialah kakitangan pemasaran.

Dengan itu, ia sepatutnya tidak mengejutkan bahawa khabar angin awal telefon boleh lipat OnePlus pertama (melalui PriceBaba) cadangkan ia boleh menjadi salinan telefon boleh lipat tunggal Oppo: the Oppo Find N. Find N dilancarkan di China lewat tahun lalu tetapi belum sampai ke mana-mana negara lain.

Lihat juga: Telefon lipat terbaik yang anda boleh dapatkan

Terutamanya, Find N jauh lebih kecil daripada sesuatu seperti Samsung Galaxy Z Fold 3. Ia juga mempunyai engsel yang direka dengan baik yang membantunya menutup dengan lancar, yang jauh lebih baik daripada engsel Samsung yang meninggalkan jurang kecil apabila ditutup.

Ada kemungkinan Oppo tidak membawa Find N ke mana-mana negara lain untuk membolehkan OnePlus mempunyai kegemilangan melancarkan peranti boleh lipatnya sendiri. Jelas sekali, jika telefon itu berdasarkan Find N, ia tidak masuk akal untuk kedua-dua telefon wujud bersama dalam pasaran yang sama.

Walau bagaimanapun, selain daripada model berorientasikan bajet, OnePlus cenderung untuk mengubah produknya yang dikeluarkan daripada Oppo. Ada kemungkinan kedua-dua telefon itu akan wujud bersama di beberapa pasaran jika OnePlus dapat mengubah reka bentuk yang cukup untuk memastikan ia unik.

OnePlus boleh dilipat: Bilakah?

Kami telah melihat peta jalan yang bocor untuk pelancaran telefon pintar daripada OnePlus, dan telefon boleh lipat tidak ada padanya. Oleh itu, kemungkinan besar kita tidak akan melihat pelancaran boleh lipat OnePlus sehingga 2023.

Walau bagaimanapun, terutamanya, peta jalan itu datang daripada sumber yang sama seperti khabar angin boleh lipat yang telah kami terangkan di sini. Jadi siapa tahu: mungkin telefon ini boleh dilancarkan lewat tahun ini. Kita perlu tunggu dan lihat!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon lipat OnePlus boleh menjadi salinan Oppo Find N
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker