Berita Teknologi

Nampaknya Google Pixel 6a akan kehilangan ciri kamera

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Google Pixel 6a mungkin tidak menyertakan foto Mod Motion.
  • Kamera telefon yang akan datang mungkin lebih berkait rapat dengan Pixel 5a.

The Google Pixel 6a mungkin tidak lama lagi, tetapi ia mungkin tiba tanpa ciri kamera yang popular bagi adiknya yang lebih mahal.

Pixel 6a dijangka dalam beberapa bulan akan datang, mungkin seawal Mei. Seperti semua peranti siri Pixel a Google, 6a akan menjadi versi mesra bajet bagi Pixel 6, berkongsi reka bentuk asas yang sama dan banyak ciri yang sama. Satu pengecualian yang ketara ialah kamera, dengan kamera 6a dikhabarkan kehilangan foto Mod Motion.

Lihat juga: Ulasan Google Pixel 6

Mod Gerakan menggunakan AI untuk menggabungkan berbilang foto menjadi satu foto dengan kesan kabur gerakan. Ciri ini membuat debutnya pada Pixel 6 tetapi, mengikut Polis Android, kamera 6a mungkin lebih berkait rapat dengan kamera Pixel 5a. Jika benar, dan 6a mempunyai penderia utama 5a, tidak mungkin ia akan menyokong Mod Gerakan. Ini nampaknya disokong oleh a coretan kod yang mengecualikan peranti “bluejay” daripada menggunakan Mod Gerakan, dengan “bluejay” sebagai nama kod untuk 6a.

Berita baiknya ialah peninggalan Mod Motion nampaknya merupakan satu-satunya cara penting yang Pixel 6a tidak sesuai dengan 6. Telefon baharu ini dipercayai menggunakan reka bentuk yang sama seperti Pixel 6 — perubahan besar daripada pendahulunya. — serta cip Tensor buatan sendiri Google. Hasilnya, dipercayai bahawa Pixel 6a akan menawarkan prestasi yang hampir sama seperti 6.

Sekiranya tanda harga 6a setanding dengan model siri-a sebelumnya, Mod Pergerakan yang hilang mungkin tidak penting kepada kebanyakan pembeli, terutamanya jika semua yang lain adalah secara kasarnya setanding dengan Pixel 6.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Nampaknya Google Pixel 6a akan kehilangan ciri kamera
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker