Berita Teknologi

Kini jenama bajet utama juga akan mengeluarkan pengecas dalam kotak

Kris Carlon / Android Authority

TL;DR

  • Realme telah mendedahkan bahawa ia akan menggugurkan pengecas yang disertakan daripada telefon bajet yang akan datang.
  • Syarikat itu menyebut sebab kemampanan untuk keputusan itu.
  • Realme juga berkata langkah itu akan membolehkan telefon mempunyai cipset dan skrin yang lebih baik.

epal dan Samsung telah membuang pengecas dalam kotak daripada telefon utama mereka lebih setahun yang lalu, dan sejak itu kami telah melihat Samsung melakukan perkara yang sama untuk telefon jarak pertengahan dan rendahnya. Ia adalah satu peristiwa yang mengecewakan, dan malangnya, jenama lain kini semakin popular.

Realme menerbitkan siaran pada forum komunitinya awal minggu ini (h/t: XDA-Pembangun) mengumumkan keputusannya untuk menggugurkan pengecas yang disertakan daripada telefon bimbit bajet Narzo 50A Prime yang akan datang. Syarikat itu mendakwa bahawa keputusan ini dibuat dengan mengambil kira kemampanan, menunjukkan sasarannya untuk pelepasan karbon bersih-sifar menjelang 2025.

Realme juga menegaskan bahawa langkah untuk menggugurkan pengecas dari kotak Narzo 50A Prime mempunyai kelebihan untuk telefon itu sendiri. Ia secara khusus mendakwa bahawa peranti itu akan menjadi “lonjakan besar dari segi prestasi cipset dan revolusi skrin (sic)” akibat pengecas dijatuhkan.

Apakah yang akan membuatkan anda melepaskan pengecas dalam kotak?

49 undi

Cukup menarik, XDA-Pembangun menjalankan temu bual dengan Ketua Pegawai Eksekutif Global Realme Madhav Sheth bulan lepas, dan eksekutif itu mencadangkan bahawa kelajuan pengecasan telefon mungkin mempunyai sedikit kaitan sama ada ia menjatuhkan pengecas dari kotak.

“Jika saya hanya memberi anda pengecas 18W sepanjang hayat saya, mungkin saya akan mengeluarkan pengecas daripada kotak. Tetapi jika saya menukar voltan dan kapasiti penyelesaian, yang kini 65W atau 150W, dari mana pengguna akan membeli pengecas ini?” Sheth dipetik sebagai berkata.

Jadi kita perlu menunggu dan melihat sama ada Narzo 50A Prime menawarkan penyelesaian pengecasan pejalan kaki dan bukannya kelajuan 50W+ yang dilihat pada telefon lain.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kini jenama bajet utama juga akan mengeluarkan pengecas dalam kotak
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker