Berita Teknologi

Kemas kini Plex discover membetulkan masalah terbesar penstriman

TL;DR

  • Kemas kini Plex discover baharu membolehkan anda menyepadukan semua langganan penstriman anda.
  • Anda kini boleh mencari, menyimpan dan menonton kandungan daripada berbilang platform tanpa meninggalkan Plex.
  • Ciri baharu dilancarkan hari ini dan tidak memerlukan langganan Plex Pass.

Kita semua pernah ke sana: “Apa yang patut kita tonton malam ini?” Pernyataan ini biasanya diikuti dengan melompat dari aplikasi penstriman ke aplikasi penstriman cuba mencari sesuatu yang menarik.

Bukankah lebih baik untuk mempunyai satu apl yang menyepadukan semua langganan penstriman anda supaya anda boleh mencari kesemuanya sekaligus? Nah, kemas kini terbaharu untuk Plex dan sistem penemuannya melakukan perkara itu. Seperti One Ring, ia adalah satu-satunya apl penstriman untuk mengawal kesemuanya.

Lihat juga: Emby lwn Plex

Bersama-sama dengan ciri penyepaduan perkhidmatan ini, terdapat senarai pantau universal baharu yang pastinya akan memudahkan pencarian kandungan baharu.

Kami menerangkan dua ciri baharu ini dengan lebih terperinci di bawah. Syukurlah, untuk menjawab soalan di fikiran semua orang: tidak, anda tidak perlu begitu pelanggan Plex Pass untuk menggunakan ciri penemuan Plex baharu. Semua yang diperincikan di sini adalah percuma untuk semua pengguna Plex mulai hari ini.

Ciri baharu ini akan tersedia pada semua platform utama bermula hari ini. Satu-satunya kaveat yang perlu diperhatikan ialah pengguna Roku, malangnya, perlu menunggu sedikit untuk akses penuh kepada pautan dalam Plex ke kandungan penstriman luar. Walau bagaimanapun, pengguna Roku akan melihat integrasi penuh ini tidak lama lagi.

Plex discover: Sepadukan platform anda

Perkhidmatan Plex Select

Jika anda menyediakan Plex buat kali pertama, anda kini akan melihat skrin di atas. Anda akan menggunakan kotak pilihan untuk memberitahu Plex perkhidmatan penstriman yang anda gunakan. Ini akan membantu Plex mengatur carian anda dan menemui hasil ke dalam senarai yang terpakai khusus untuk anda.

Lihat juga: Filem terbaik di Netflix sekarang

Dalam erti kata lain, katakan anda benar-benar mahu menonton Die Hard klasik Bruce Willis. Walau bagaimanapun, anda tidak tahu pada platform penstriman yang tersedia. Dalam Plex, anda akan mencari “Die Hard” dan ia akan menunjukkan kepada anda skrin untuk filem tertentu itu. Pada halaman itu, ia akan memberitahu anda di mana anda boleh menonton Die Hard dengan keutamaan untuk perkhidmatan yang anda langgan. Jika ia adalah pada perkhidmatan yang anda tidak langgan, ia akan memberitahu anda itu juga.

Urutan cara perkhidmatan akan dipaparkan kepada anda adalah seperti berikut:

  1. Mana-mana pelayan media Plex peribadi yang anda ada atau disambungkan
  2. Platform penstriman yang anda langgan
  3. Platform penstriman yang anda tidak langgan

Ini akan memudahkan anda mencari Die Hard di mana-mana sahaja tanpa perlu meninggalkan Plex.

Katakan anda menemui Die Hard dan ia sedang menstrim pada perkhidmatan yang anda langgan. Mengklik perkhidmatan itu dari halaman Die Hard akan membuka filem pada perkhidmatan itu secara langsung. Dalam erti kata lain, anda akan melompat terus dari Plex untuk menonton Die Hard. Sebaik sahaja anda selesai, anda hanya akan keluar dari perkhidmatan penstriman itu ke Plex dan mencari sesuatu yang lain untuk ditonton.

Senarai pantauan universal tersedia pada semua peranti anda

Senarai Pantauan Universal Plex

Ciri sebelumnya adalah anugerah yang pasti, tetapi ia hanya berguna apabila anda tahu perkara yang ingin anda tonton. Bersama-sama dengan ciri penemuan Plex baharu, terdapat senarai pantau universal baharu yang akan membantu anda mencari kandungan yang anda minati sebelum ini.

Bahagian terbaik tentang ciri senarai pantau Plex ialah ia berfungsi untuk apa-apa sahaja: filem dan rancangan TV pada rangkaian penstriman, filem di pawagam dan juga filem dan rancangan yang masih belum keluar. Anda hanya mencari kandungan yang anda ingin tonton pada satu ketika, tambahkannya pada senarai pantau anda dan Plex akan memantaunya. Sebaik sahaja ia tersedia, anda boleh mengklik ke halaman kandungan media itu dan ia akan berfungsi seperti contoh Die Hard yang telah kita bincangkan.

Senarai jam tangan universal Plex akan berfungsi pada semua peranti anda dan berfungsi untuk mana-mana dan semua kandungan — malah bahan yang belum keluar lagi.

Untuk memudahkan lagi, perkhidmatan ini berfungsi pada semua peranti anda. Dalam erti kata lain, anda boleh menambahkan filem pada senarai tontonan anda pada telefon anda dan filem itu akan automatik disegerakkan ke senarai tontonan anda pada peranti penstriman anda, apl web, dsb.

Akhirnya, apl Plex pada telefon anda akan menyampaikan pemberitahuan tolak berdasarkan kandungan senarai pantau. Dalam kes Doctor Strange in the Multiverse of Madness yang ditunjukkan di bahagian atas artikel ini, telefon anda akan memberitahu anda apabila filem itu dihidupkan Disney Plus atau salah satu pelayan media peribadi anda yang disambungkan. Plex tidak memberikan kami jangka masa tertentu untuk pemberitahuan tolak, tetapi sudah pasti ia sedang dalam perjalanan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kemas kini Plex discover membetulkan masalah terbesar penstriman
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker