Berita Teknologi

CNN Plus akan ditutup selepas hanya sebulan (Dikemas kini)

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Perkhidmatan penstriman CNN Plus akan menutup operasi pada 28 April 2022.
  • Tarikh penutupan adalah dua hari lebih awal daripada yang diumumkan pada asalnya.
  • Keputusan untuk menutup kedai dibuat kurang daripada sebulan selepas perkhidmatan itu dilancarkan pada 29 Mac.
  • Perkhidmatan itu dilaporkan mempunyai kurang daripada 10,000 pelanggan semasa tempoh pelancarannya.

Dikemas kini, 27 April 2022 (05:12 PTG ET): CNN Plus akan ditutup dua hari lebih awal daripada yang diumumkan pada asalnya, pada 28 April 2022.

CNN Plus ialah percubaan berkepentingan tinggi rangkaian berita kabel pada perkhidmatan penstriman. Akhirnya, ia gagal mendapat banyak daya tarikan dan dijadualkan untuk ditutup hanya sebulan selepas pelancaran. Menurut a Halaman web Pusat Bantuan CNNbagaimanapun, tarikh penutupan telah dialihkan dari 30 April ke 28 April, dengan pelanggan aktif menerima bayaran balik penuh.


Artikel asal, 21 April 2022 (12:44 PM ET): baiklah, CNN Plus berjaya melakukan sesuatu yang dianggap mustahil oleh ramai orang. Perkhidmatan penstriman berita mempunyai pelancaran yang lebih teruk daripada Quibi.

Warner Bros. Discovery akan menutup operasi CNN Plus pada 30 April 2022. Perkhidmatan ini dilancarkan kurang daripada sebulan yang lalu pada 29 Mac. Sebaliknya, Quibi, perkhidmatan video bersaiz gigitan yang telah mengumpulkan lebih $1 bilion daripada pelabur, melancarkan pada April 2020 tetapi menutup operasi pada Disember 2020.

Lihat juga: Berikut ialah perkhidmatan TV penstriman langsung terbaik

Pengumuman rasmi penutupan dibuat pada laman web CNN. Beratus-ratus juta dolar telah dibelanjakan untuk melancarkan sambungan rangkaian berita kabel CNN, dengan rancangan asli dan istimewa. Ia juga mendapat sokongan daripada banyak penyampai berita CNN yang paling terkenal dan malah membuat Chris Wallace dari Fox News melompat ke kapal untuk menganjurkan rancangan temu bual eksklusif baharu untuk perkhidmatan tersebut. Walau bagaimanapun, nampaknya tiada siapa yang mahu menonton kandungan ini. CNBC melaporkan minggu lepas bahawa hanya 10,000 pengguna harian mengakses CNN Plus dalam dua minggu pertama pada harga pengenalan $2.99 ​​setiap bulan.

Keputusan penutupan CNN Plus datang hanya beberapa minggu selepas WarnerMedia berpisah daripada AT&T untuk bergabung dengan Discovery, untuk membentuk Warner Bros. Discovery baharu. CNBC melaporkan bahawa beberapa pengaturcaraan di CNN Plus akan menemui jalan ke himpunan penstriman baharu yang mungkin menggabungkan kandungan daripada HBO Maks dan Discovery Plus.

Akibat penutupan itu, Andrew Morse β€” ketua CNN Plus β€” meninggalkan Warner Bros. Discovery. Tidak ada maklumat tentang apa yang akan berlaku kepada ratusan pekerja CNN Plus yang lain.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: CNN Plus akan ditutup selepas hanya sebulan (Dikemas kini)
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker