Berita Teknologi

Spesifikasi, ciri dan banyak lagi yang tidak ditemui

Jimmy Westenberg / Android Authority

TL;DR

  • Butiran baharu Xiaomi Mi Band 7 dilaporkan telah bocor.
  • Mi Band terkini mungkin termasuk GPS terbina dalam, skrin yang lebih besar dan penambahbaikan perisian.
  • Berdasarkan keluaran sebelumnya, Xiaomi boleh memperkenalkan Mi Band 7 pada akhir bulan ini.

The Xiaomi Mi Band siri masih menonjol di kalangan penjejak kecergasan mampu milik terbaik di pasaran. Kini, kebocoran baharu menunjukkan bahawa model terbaharu, Xiaomi Mi Band 7, mungkin akan datang dengan membawa beberapa peminat dialu-alukan.

dikesan oleh XDA-Pembanguna petua baru berpotensi mendedahkan beberapa butiran menarik tentang Xiaomi Mi Band 7 yang diperoleh daripada kod dalam aplikasi Zepp dan fail perisian tegar Huami. Menariknya, ini menunjukkan bahawa pengguna mungkin tidak perlu menanggung aplikasi Mi Fit Xiaomi untuk menggunakan Mi Band 7.

Xiaomi Mi Band 7: Spesifikasi bocor

Mari kita masuk ke beberapa perkakasan. Sebagai permulaan, pembeli boleh menantikan paparan resolusi yang lebih besar dan lebih tinggi daripada pendahulunya. Sementara Mi Band 6 mempunyai skrin 1.56-inci 152 x 486, Mi Band 7 boleh menyertakan ticker 192 x 490. Terutama, kebocoran itu tidak memberikan ukuran fizikal skrin.

Di luar paparan, laporan itu membayangkan terbina dalam GPS sokongan, yang akan menjadikan Mi Band 7 berpotensi dipukul pelari. Secara tradisinya, talian itu hanya menampilkan sokongan untuk GPS yang disambungkan. Walau bagaimanapun, GPS terbina dalam akan mengurangkan hayat bateri Mi Band 7 secara besar-besaran. Tidak jelas sama ada Xiaomi bersedia melakukan perdagangan itu.

Keputusan kami: Kajian semula Xiaomi Mi Band 6

Bercakap tentang bateri, Mi Band 7 boleh memuatkan mod penjimatan kuasa yang mungkin akan melumpuhkan penderia, pemberitahuan dan ciri penyaliran kuasa lain untuk memaksimumkan daya tahan. Penggunaan kuasa siri Mi Band bukanlah sesuatu yang boleh dicemuh, tetapi mod yang lebih cekap akan menjadi tambahan yang dialu-alukan.

Terutama, ciri bocor lain membayangkan peningkatan perisian tambahan. Mi Band 7 boleh memperkenalkan semula ciri Penggera Pintar yang serupa dengannya Fitbit, yang membangunkan pengguna sebelum penggera mereka jika penjejak mengesan tidur ringan. Ciri ini juga pastinya memerlukan kecerdasan penjejakan tidur yang lebih baik. Xiaomi Mi Band 7 juga boleh mendapat sokongan paparan sentiasa hidup, mod senaman baharu, ciri kod laluan dan muka jam tambahan.

Bilakah ia boleh dilancarkan?

Walaupun kebocoran ini datang daripada sumber yang boleh dipercayai, kami akan berhati-hati daripada mengambil spesifikasi yang bocor ini sebagai injil. Kami juga masih belum melihat Mi Band 7 secara langsung.

Mengenai tarikh pelancarannya, dua model terdahulu memberi kita beberapa petunjuk tentang tetingkap pelancaran. Mi Band 5 memulakan kerjaya di China pada bulan Jun, manakala Mi Band 6 dilancarkan lebih awal pada bulan Mac.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Spesifikasi, ciri dan banyak lagi yang tidak ditemui
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker