Berita Teknologi

Samsung masih mengemas kini siri Galaxy S9 empat tahun selepas pelancarannya

TL;DR

  • Samsung sedang melancarkan kemas kini keselamatan Mac 2022 untuk siri Galaxy S9.
  • Galaxy S9 dan S9 Plus menerima tampungan mendahului banyak telefon Samsung terbaru.

Seperti yang dilaporkan oleh SamMobileSamsung telah mula melancarkan kemas kini keselamatan Mac 2022 terbaharu kepada siri Galaxy S9 yang berusia empat tahun.

Ini bukan sebahagian daripada rancangan Samsung ketika itu diumumkan empat tahun kemas kini keselamatan untuk peranti yang dilancarkan pada 2019 dan seterusnya. Walau bagaimanapun, model Galaxy S9 masih disenaraikan pada Samsung senarai kemas kini keselamatan suku tahunan.

Kemas kini Mac 2022 untuk siri Galaxy S9 membawa versi perisian tegar G96xFXXUHFVB4. Ia membetulkan lebih 50 kelemahan keselamatan. Perisian ini sedang dilancarkan di Jerman tetapi tidak lama lagi akan melanda kawasan global yang lain.

Untuk apa yang bernilai, siri Galaxy S9 mendapat tampung keselamatan lebih awal daripada banyak yang baru-baru ini telefon Samsung.

Seronok melihat Samsung melampaui janji kemas kini perisiannya sendiri. Tindakan itu pastinya sesuatu yang menggembirakan pengguna Samsung lama dan pembeli baharu yang boleh menggunakan peranti mereka dengan yakin untuk tahun-tahun akan datang.

Jika anda pengguna Galaxy S9 atau S9 Plus, anda boleh menyemak kemas kini terkini dengan menuju ke Tetapan > Kemas Kini Perisian.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung masih mengemas kini siri Galaxy S9 empat tahun selepas pelancarannya
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker