Berita Teknologi

Samsung Galaxy Watch 5 boleh menjadi termometer baharu anda

Kaitlyn Cimino / Android Authority

TL;DR

  • Samsung dilaporkan menambah fungsi termometer pada Galaxy Watch 5.
  • Jam tangan pintar itu dikatakan akan dilancarkan pada bulan Ogos.

Galaxy Watch 5 dijangka menjadi Samsung seterusnya jam pintar. Khabar angin dan kebocoran jarang berlaku tentang yang boleh dipakai, tetapi laporan mungkin baru sahaja mengeluarkan garis masa pelancarannya dan ciri baharu.

mengikut ETNewsSamsung Galaxy Watch 5 akan memperkenalkan fungsi termometer untuk memeriksa suhu badan anda.

Outlet berita melaporkan bahawa ciri itu bertujuan untuk mengesan tanda-tanda awal COVID-19. Ia juga boleh digunakan untuk mengesan jangkitan lain serta kitaran ovulasi.

Samsung dilaporkan telah membangunkan teknologi yang boleh mengukur suhu badan dengan tepat tanpa dipengaruhi oleh faktor luaran seperti cahaya matahari langsung dan bersenam.

Penerbitan itu juga mendakwa bahawa jam tangan pintar itu akan dikeluarkan pada bulan Ogos tahun ini. Samsung membongkar Galaxy Watch 4 sekitar masa yang sama tahun lepas, jadi garis masanya tidak begitu mengejutkan.

Laporan itu juga mendakwa bahawa Samsung juga mahu menambah ciri termometer pada set Galaxy Buds seterusnya. Syarikat itu nampaknya menggunakan teknologi yang boleh mengesan panjang gelombang inframerah yang dipancarkan dari gegendang telinga untuk mengambil bacaan suhu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung Galaxy Watch 5 boleh menjadi termometer baharu anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker