Berita Teknologi

Penurunan ciri Pixel kini mempunyai sokongan beta

C. Scott Brown / Android Authority

TL;DR

  • Penurunan ciri Pixel kini disokong dalam saluran beta untuk telefon pintar Pixel.
  • Penurunan bulan Jun 2022 sudah tersedia untuk Pixel 4 dan peranti yang lebih baharu.
  • Menariknya, ini bermakna pemilik Pixel 6 boleh mendapat kejatuhan bulan Jun sebelum mengalami kejatuhan bulan Mac.

Awal minggu ini, Google menolak penurunan ciri suku tahunan kesepuluhnya untuk telefon pintar Pixel. Seperti biasa, penurunan itu termasuk ciri baharu dan pembetulan pepijat. Ia juga termasuk peningkatan kepada Android 12Lyang direka khusus oleh Google untuk memenuhi paparan yang lebih besar dengan lebih baik.

Walau bagaimanapun, hari ini, Google melancarkan satu lagi penurunan ciri Pixel β€” penurunan Jun 2022, tepatnya. Apa itu? Awak kata belum bulan Jun lagi? Itu benar, tetapi ini adalah versi beta bagi penurunan itu. Dengan sedikit keriangan, Google mengesahkan hari ini (h/t Polis Android) bahawa pengguna dalam program beta Pixel kini akan melihat versi beta bagi penurunan suku tahunan.

Dalam erti kata lain, pengguna dalam program beta akan mendapat akses kepada penurunan ciri lebih awal daripada pengguna dalam saluran stabil. Mungkin, Google melakukan ini untuk mendapatkan pandangan tentang cara pengguna bertindak balas terhadap ciri sebelum melancarkannya pada skala yang lebih luas. Kami berkata ‘mungkin’ di sana kerana Google tidak membuat catatan blog atau sebarang pengumuman lain tentang program baharu ini.

Penurunan ciri Pixel ini juga berfungsi dengan Pixel 6

Penurunan ciri Mac 2022 dilancarkan kepada peranti daripada Pixel 3a sehingga ke Piksel 5. Google tidak lagi menyokong peranti yang dilancarkan sebelum Pixel 3a dan Pixel 6 dan Pixel 6 Pro pelepasan ditangguhkan.

Walau bagaimanapun, beta penurunan ciri Pixel Jun 2022 ini berfungsi pada telefon Pixel 6, dengan mengandaikan ia melanggan saluran beta. Ini bermakna anda boleh mendapatkan kejatuhan Jun 2022 pada telefon anda sebelum mendapat kejatuhan Mac 2022, yang sememangnya mengarut.

Google tidak membentangkan perkara yang akan datang kepada penurunan ciri Pixel Jun 2022, jadi kami perlu menunggu dan melihat sebaik sahaja ia mengumumkan sesuatu. Sementara itu, jika anda ingin mencubanya pada peranti Pixel 4 atau lebih baharu anda, anda boleh menyemak Halaman Google khusus untuk pelancaran baharu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Penurunan ciri Pixel kini mempunyai sokongan beta
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker