Berita Teknologi

iPad Air generasi kelima Apple membuat lonjakan kepada pemproses siri M

TL;DR

  • iPad Air generasi ke-5 kini menggunakan cip M1 yang sebelum ini ditemui dalam iPad Pros.
  • Peningkatan lain termasuk 5G, kamera menghadap ke hadapan yang lebih baik dan USB-C 10Gbps.
  • Pesanan bermula 11 Mac, dengan harga bermula pada $599.

Seperti yang dijangkakan, salah satu produk utama yang diumumkan semasa acara akhbar musim bunga Apple ialah iPad Air generasi kelima, menandakan lonjakan kepada pemproses siri M yang sebelum ini terhad kepada iPad Pro dan Mac baru-baru ini.

Air baharu kini menampilkan cip M1 yang sama 2021 Kebaikan. iPad kini menggunakan CPU okta-teras yang dipasangkan dengan GPU okta-teras, yang kedua menggandakan prestasi grafik berbanding iPad Air generasi keempat.

Lihat juga: Panduan anda kepada tablet terbaik

Peningkatan lain berbanding model sebelumnya termasuk kamera menghadap hadapan 12MP dengan Peringkat Pusat (pembingkaian automatik), sokongan 5G pada model selular dan dua kali ganda kelajuan (10Gbps) pada pemindahan data USB-C. Perkara terakhir itu penting kerana iPads popular dengan beberapa jurugambar dan juruvideo yang suka melakukan penyuntingan daripada pemacu luaran.

Reka bentuk tablet sebaliknya serupa dengan model sebelumnya, dengan tepi rata, paparan 10.9 inci dan Touch ID. Tiada kamera ID Wajah. Anda boleh, walau bagaimanapun, menggunakan Air dengan Pensil Apple generasi kedua, serta aksesori seperti Papan Kekunci Ajaib dan Folio Papan Kekunci Pintar.

Pesanan bermula pada hari Jumaat, 11 Mac, lebih awal daripada tarikh penghantaran 18 Mac. Harga bermula pada $599 — sama seperti sebelumnya — dan termasuk pilihan storan 64GB dan 256GB selain pilihan Wi-Fi atau 5G. Warna yang tersedia termasuk hitam, putih, Jingga Elektrik, Ceri Gelap, Lavender Inggeris dan Biru Marin.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: iPad Air generasi kelima Apple membuat lonjakan kepada pemproses siri M
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker