Berita Teknologi

Ini adalah jenis sarung telefon pintar yang kebanyakan anda gunakan

Rita El Khoury / Android Authority

Sarung telefon pintar datang dalam pelbagai bentuk. Daripada cangkerang keras kepada sarung gel, sarung selipar kepada pemegang gaya dompet, terdapat banyak pilihan untuk dipilih. Anda boleh menggunakan sarung telefon pintar untuk tujuan utiliti, untuk melindungi peranti anda daripada kerosakan, atau hanya untuk keseronokan. Walau apa pun keadaannya, kami meminta anda untuk jenis sarung telefon yang paling anda sukai. Begini cara anda mengundi dalam perkara itu tinjauan pendapat.

Apakah jenis sarung telefon pintar yang anda gunakan?

Keputusan

Kami menerima sejumlah 1,389 undian dalam tinjauan pendapat kami tentang jenis sarung telefon pintar yang disukai pembaca kami. Daripada jumlah itu, kes keras/keras dan kes gel/TPU keluar sebagai pilihan paling popular. Walau bagaimanapun, yang pertama mengalahkan yang kedua dengan beberapa mata peratusan. Salah satu cara untuk mentafsir keputusan ini ialah orang ramai tidak mempercayai ketahanan telefon mereka, oleh itu penggunaan sarung yang dikeraskan untuk perlindungan tambahan.

Di tempat lain, ramai pengundi juga menggunakan sarung silikon menjadikannya pilihan ketiga paling disukai. Jenis sarung lain, termasuk sarung kulit, sarung dompet, sarung folio dan sarung sebalik tidak mempunyai banyak pengambilan.

Komen anda

Timothy: Sarung gentian karbon YTF di AliExpress. $20 terbaik yang saya belanjakan. Ia adalah 1:1 berbanding Latercase atau Pitaka untuk separuh harga. Saya tidak ditaja, lol. Hanya mengatakan.

Montisaquadeis: Sarung gaya pertahanan Pelican/Otterbox ialah yang biasa saya gunakan untuk telefon bimbit saya.

Seela: Berhenti menggunakan sarung keras/pc kerana bahagian belakang telefon saya sentiasa retak dan menyebabkan calar apabila telefon biasanya logam atau plastik. Tidak akan mengesyorkannya jika anda menggunakan telefon dengan mana-mana bahan dan ingin mengekalkan keadaan 9/10 selepas sekian lama. Memerhatikannya dalam masa sebulan penggunaan jika dibandingkan dengan kes silikon dan TPU yang saya cuba sebelum itu. Memandangkan telefon saya kini kembali plastik, saya kembali kepada kes silikon. Lancar untuk disentuh, walaupun pelesapan haba tidak begitu hebat.

Phil Gartman: Saya menggunakan kes Quad Lock untuk memasang pada basikal saya.

Phil Scadden: Dompet — kerana itu sahaja yang perlu saya bawa sekarang. Mempunyai lesen memandu (diperlukan jika memandu di negara saya), kad bas, dan beberapa nota untuk kejadian ganjil yang masih memerlukan wang tunai. Saya mempunyai S10e tetapi kerana sukar untuk mendapatkan android kecil yang bagus sekarang, saya tidak tahu apa yang akan saya lakukan apabila ia tamat tempoh. Sarung dompet untuk telefon besar kurang masuk akal.

Albin: Penitis sekali-sekala, semua telefon dan tablet saya mempunyai cangkerang $10, tetapi Moto semasa menyokong “Mod” snap-on yang memerlukan cangkerang yang menutup kaca belakang tetapi bukan bahagian tepi. Mod bateri 3000mAh selalunya dihidupkan untuk kegunaan luar yang aktif. Terdapat cengkerang besar yang kekok untuk melindungi tepi tetapi tidak mempunyai satu — mungkin boleh dilakukan jika saya mula menggunakan Mod secara kekal.

Avieshek: Sarung Silikon Lembut dengan lapisan kain mikrofiber yang kebetulan tidak mengumpul zarah habuk kecil seperti berlian dan menghalang bukan sahaja calar tetapi lelasan mikro. Jika tidak, Ultra Hybrid Cases dari Spigen jika anda tidak peduli yang merupakan yang pertama saya dan merupakan pilihan yang disyorkan untuk harga.

pandangan kedua: Saya telah belajar dengan cara yang sukar walaupun dengan kewaspadaan yang terbaik, kemalangan akan sentiasa berlaku. Akibatnya, saya segera memasang pelindung skrin kaca terbaja dan sarung telefon tugas berat apabila saya mengeluarkan telefon serba baharu daripada kotak pembungkusan buat kali pertama. Ini dilakukan walaupun sebelum saya menghidupkan peranti dan menyediakannya buat kali pertama. Perlindungan pelaburan kecil saya sentiasa diutamakan. ArmadilloTek dan Poetic telah menjadi pilihan pilihan saya untuk kes tugas berat.

Martin Pollard: Sarung TPU, biasanya dalam warna hitam (yang, sudah tentu, sesuai dengan segala-galanya). Selalunya untuk menambah sedikit berat pada telefon dan memberinya sedikit perlindungan, memandangkan kebanyakan telefon (terutamanya perdana) sangat nipis dan menggunakan bahan licin. Saya biasanya tidak berada dalam situasi di mana saya perlu menggunakan sarung lasak seperti Otterbox, jadi TPU cukup bagus untuk saya.

Drone9: TPU yang jelas. Tetapi juga yang murah di bawah $10. Untuk mempamerkan reka bentuk telefon dan menawarkan perlindungan asas. Pada masa yang sama, mengetahui ia akan menjadi kuning dari semasa ke semasa.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Ini adalah jenis sarung telefon pintar yang kebanyakan anda gunakan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker