Berita Teknologi

Anda fikir Qualcomm boleh merampas semula kedudukan Android teratas di AS

C. Scott Brown / Android Authority

Qualcomm telah lama menjadi pembuat cip teratas untuk telefon Android di AS, tetapi Mediatek memetik angka IDC untuk menuntut tempat teratas dalam pasaran untuk S4 2021. Ini telah sejak dipertikaikan oleh pembuat cip AS, memetik angka Counterpoint Research.

Namun begitu, kami ingin tahu sama ada Qualcomm boleh mengambil semula (atau mengekalkan) tempat nombor satu di AS. Begini cara anda mengundi dalam tinjauan pendapat ini.

Adakah anda fikir Qualcomm boleh merampas semula tempat nombor satu di AS?

Keputusan

Kami menyiarkan tinjauan pendapat pada hari Selasa (1 Mac), dan lebih 2,300 undi telah dikira. Ternyata ~65% responden berpendapat Qualcomm boleh merampas semula tempat nombor satunya untuk pembuat cip Android di AS.

Ini boleh difahami, kerana pembuat cip masih menjadi pilihan utama Telefon perdana Android. Jualan yang begitu kukuh dalam hal ini boleh membuat perbezaan yang besar. Syarikat itu juga menawarkan pelbagai cip dalam segmen julat pertengahan dan rendah yang memfokuskan volum.

Jika tidak, hampir 35% pembaca yang ditinjau mengatakan mereka tidak fikir Qualcomm boleh menuntut semula tempat teratas di AS. Kita dapat melihat mengapa ini mungkin berlaku (sekurang-kurangnya dalam jangka pendek), kerana Mediatek sedang menunggang gelombang momentum dalam segmen pertengahan dan bajet di AS. Syarikat itu juga mengesahkan bahawa ia akan menawarkan cipset berkeupayaan mmWave di AS pada akhir tahun ini. Lebih khusus lagi, ia berkata ia akan melancarkan telefon mmWave 5G jarak pertengahan pertamanya di AS pada H2 2022.

Sama ada cara, antara rancangan mmWave Mediatek dan perpindahan Qualcomm ke TSMC untuk Snapdragon 8 Gen 1 Plus, nampaknya separuh kedua tahun 2022 mungkin sangat menarik.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda fikir Qualcomm boleh merampas semula kedudukan Android teratas di AS
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker