Berita Teknologi

Anda akan membawa balik bateri boleh tanggal berbanding ciri lain

hari ini telefon pintar mewah tandakan banyak kotak, tetapi mereka juga telah kehilangan beberapa ciri selama bertahun-tahun. Sama ada sokongan mikroSD, port 3.5mm, atau pad kekunci fizikal, telefon utama moden ditinggalkan dalam beberapa cara.

Tetapi ciri yang manakah akan Android Authority Pembaca bangkit jika mereka hanya boleh memilih satu? Itulah topik a artikel tinjauan pendapat awal minggu ini, dan inilah hasilnya.

Ciri telefon pintar yang manakah akan anda hidupkan semula?

Keputusan

Undian itu memperoleh lebih 4,000 undian, menghasilkan saiz sampel yang besar. Dan ternyata satu-satunya ciri yang paling popular untuk dihidupkan semula ialah bateri boleh tanggal, dengan 36% responden memilih pilihan ini. Terdapat banyak kelebihan pada ciri ini, membolehkan anda menukar bateri dalam beberapa saat dan bukannya menunggu pengecasan. Ciri ini juga berguna jika anda perlu menggantikan bateri anda selepas beberapa tahun, kerana anda tidak perlu menggantikannya oleh profesional.

Di tempat kedua ialah slot kad microSD, memperoleh ~23% undian. Ini juga pilihan yang bagus, kerana kad microSD adalah sangat murah dan pengembangan storan mengurangkan keperluan untuk memunggah ke storan awan. Ia juga boleh berguna jika telefon anda mati, membolehkan anda mendapatkan semula beberapa data.

Bacaan lanjut: Telefon terbaik dengan bateri boleh tanggal

Membundarkan tiga teratas ialah port 3.5mm, memperoleh 22.85% undian. Ini adalah salah satu peninggalan paling berprofil tinggi dalam tempoh lima atau enam tahun yang lalu, dengan semua orang daripada Samsung dan Apple kepada Xiaomi dan OnePlus melangkau port audio. Port 3.5mm akan membolehkan pengguna mendengar muzik melalui aksesori berwayar lama (tiada bateri diperlukan), sambil turut mendayakan fungsi kord aux.

Di tempat keempat dan kelima ialah IR blaster (9.23%) dan papan kekunci fizikal (4.26%) masing-masing. Sementara itu, pilihan “lain” mendapat 4% undian, dengan ulasan menunjukkan ciri seperti pembesar suara stereo menghadap ke hadapan, pengimbas cap jari belakang, skrin rata, radio FM dan MST.

Komen

 • Dick B: Pembesar suara dwi, ​​penembakan hadapan.
 • Durandal_1707: Tidak mempunyai kaca yang mudah pecah di bahagian belakang.
 • EeZeEpEe: Bateri boleh tanggal pasti. Tiada apa-apa yang mengalahkan serta-merta 100% selepas menghidupkannya semula.
 • steelew: Pengimbas cap jari belakang. Versi dalam paparan tidak berfungsi apabila tangan saya kering. Saya benar-benar berharap saya boleh mempunyai kedua-dua bahagian depan dan belakang untuk kemudahan (bukan sahaja digunakan apabila pengimbas hadapan gagal tetapi juga untuk gerak isyarat). Bateri boleh tanggal adalah ikatan atau dekat ke-2 bagi saya
 • Brian Fowler: Saya juga akan membawa balik bezel yang lebih besar sedikit untuk menghilangkan kamera takuk atau lubang tebuk. Atau skrin kedua di bahagian atas V20 (dan saya rasa V10) yang kedua-duanya menyembunyikan kamera sepenuhnya dan memberi anda sedikit ciri berguna.
 • SyCoREAPER: Tiada perbincangan. Bateri boleh tanggal. Tidak perlu menaik taraf lagi kerana anda mempunyai kentang yang tidak dikenakan bayaran. Apatah lagi kurang pengeluaran sisa dan cip boleh mengejar.
 • Stephen Wheatley: LAYAR Leper…apa maksudnya skrin tepi MELENGKUNG ?!?!?!?!
 • alwin: Ia hanya popular selama kira-kira setahun, tetapi saya sangat merindui trend kamera swafoto timbul. Bagi seseorang yang melakukannyaes’t take all that many selfies it was amazing to dapat memiliki paparan tanpa gangguan itu!
 • Jason Wihardja: Radio FM. Saya tinggal di negara dunia ketiga di mana radio analog masih menjadi sesuatu
 • ChandyTech: MST telefon Samsung, menggunakannya setiap hari dalam s7 saya berharap mereka membawanya kembali dan menyediakannya kepada telefon lain juga.. Negara seperti India dan negara membangun lain belum menyesuaikan sepenuhnya peranti POS berasaskan NFC
 • meh…: Saya terpaksa membawa papan kekunci bluetooth sekarang, kerana saya tidak tahan dengan papan kekunci perisian. Jadi saya rasa jelas bahawa saya akan lebih berminat untuk mempunyai papan kekunci perkakasan penuh seperti telefon BlackBerry lama. Lelaki, saya rindu Papan Kekunci BlackBerry saya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda akan membawa balik bateri boleh tanggal berbanding ciri lain
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker