Berita Teknologi

Sokongan apl Android Windows 11 akhirnya di sini

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Sokongan apl Android Windows 11 tersedia untuk orang yang tinggal di Amerika Syarikat.
  • Anda perlu mengemas kini kedua-dua Windows dan Microsoft Store untuk melihat sokongan Amazon AppStore.
  • Hanya pilihan apl terhad yang tersedia setakat ini.

Hari ini, Microsoft mula melancarkan kemas kini terbaharu untuk Windows 11. Kemas kini — bina 22000.526 — termasuk ciri baharu, seperti widget bar tugas cuaca baharu, sokongan jam/tarikh pada berbilang monitor dan sekumpulan peningkatan Edge.

Untuk mendapatkan sokongan apl Android pada mesin Windows anda di Amerika Syarikat, anda perlu mengemas kini Windows sendiri terlebih dahulu. Menuju ke tetapan > Kemas kini & Keselamatan > Kemas Kini Windows dan pasang kemas kini pilihan yang anda akan dapati di sana (KB5010414). Anda perlu memulakan semula selepas memasang.

Sebaik sahaja anda menggunakan versi terbaharu Windows 11, anda perlu mengemas kini Microsoft Store kemudian. Buka apl Kedai dan, dalam lajur sebelah kiri, tekan “Perpustakaan.” Di sana, tekan butang “Dapatkan Kemas Kini” di bahagian atas sebelah kanan. Itu akan mengemas kini semua apl anda yang dipasang, termasuk Gedung itu sendiri.

Setelah itu berlaku, anda harus mencari sepanduk promosi pada halaman pertama Gedung Microsoft yang bercakap tentang aplikasi Windows 11 Android. Ia akan membincangkan Amazon AppStore dan memberi anda arahan tentang perkara yang perlu dilakukan.

Malangnya, terdapat bilangan apl yang sangat terhad pada masa ini (kira-kira 1,000). Jumlah ini mungkin akan meningkat dari semasa ke semasa.

Juga, perlu diingat bahawa ini secara rasmi adalah “pratonton” ciri. Dalam erti kata lain, jangkakan banyak pepijat dan batasan sehingga Microsoft dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Sokongan apl Android Windows 11 akhirnya di sini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker