Berita Teknologi

Perintah Google Assistant mudah gagal untuk sesetengah orang

Kemas kini, 17 Februari 2022 (02:35 PTG ET): Google menjawab pertanyaan kami berkaitan masalah Assistant yang diterangkan dalam artikel asal di bawah. Berikut ialah kenyataan penuh daripada jurucakap Google:

Kami sedar bahawa terdapat isu yang memberi kesan kepada peranti berkuasa Assistant. Ia telah ditetapkan dan Pembantu berfungsi seperti yang dilakukan sebelum ini.

Nampaknya masalah arahan Google Assistant kini telah dibetulkan. Google tidak memberi kami sebarang petunjuk tentang masalahnya dan bagaimana ia diselesaikan. Walau apa pun, jika anda telah menghadapi masalah, anda sepatutnya berada dalam keadaan yang jelas sekarang.


Artikel asal, 17 Februari 2022 (11:27 PG ET): Jika anda seperti saya, anda bercakap dengan Pembantu Google berpuluh kali sehari. Google Nest Hub Max saya menetapkan penggera, peringatan, pemasa, tunjukkan kepada saya suapan video kamera pintar, dan memberitahu saya tentang hari saya dan cuaca, antara pelbagai fungsi lain. Apabila saya mengeluarkan arahan dan ia tidak berfungsi, ia boleh mengecewakan.

berkaitan: Semakan Google Nest Hub Max

Malangnya, nampaknya perintah Google Assistant yang paling mudah pun gagal untuk kebanyakan orang. Sejak beberapa hari lalu, laporan telah muncul di seluruh internet berkaitan masalah Assistant dalam rumah pintar di seluruh dunia. Malah perintah asas seperti “Hey Google, matikan lampu dapur” gagal mendarat. Google berulang kali membalas dengan “Maaf, saya tidak faham.”

Tidak begitu jelas apa masalahnya di sini. Walaupun kami mempunyai laporan dari seluruh dunia yang mengatakan ini sedang berlaku (seperti di sini, di sini, di sinidan di sini), ia tidak berlaku untuk semua orang. Perintah Pembantu Google di rumah saya adalah baik, contohnya. Walau bagaimanapun, dengan pelbagai laporan, jelas ada sesuatu yang tidak kena.

Walau apa pun, jika anda menghadapi masalah dengan Assistant pada masa ini, anda nampaknya tidak bersendirian.

Di sebalik semua laporan, Google setakat ini membisu mengenai isu itu. Kami menghantar mesej kepada pasukan akhbar Google untuk melihat sama ada kami boleh mendapatkan kenyataan. Jika kami berbuat demikian, kami akan mengemas kini artikel ini dengan sewajarnya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Perintah Google Assistant mudah gagal untuk sesetengah orang
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker