Berita Teknologi

Pelan kontrak baharu Verizon akan membuatkan anda ingin mendapatkan kontrak 2 tahun

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Verizon telah bertukar daripada kontrak dua tahun kepada rancangan tiga tahun sahaja.
  • Suis digunakan pada telefon pintar, tablet, jam tangan pintar dan banyak lagi.
  • Ingin menaik taraf? Kemudian anda perlu membayar baki sepenuhnya atau menunggu kontrak anda.

Kontrak telefon pintar dua tahun telah menjadi pilihan utama dalam ruang pembawa selama bertahun-tahun sekarang, tetapi nampaknya terdapat trend bagi pembawa untuk melanjutkan tempoh kontrak ini. Verizon adalah syarikat penerbangan terbaharu yang berbuat demikian, sebaliknya meninggalkan kontrak dua tahun memihak kepada rancangan tiga tahun.

Pembawa baru-baru ini telah memilih untuk menawarkan sama ada kontrak 36 bulan atau harga runcit penuh untuk peranti (h/t: Droid-Life), tanpa pilihan untuk pelan 24 bulan atau 30 bulan. Menyemak tapak web Verizon mendedahkan bahawa kontrak 36 bulan ini terpakai di seluruh papan untuk peranti peringkat permulaan dan perdana. Malah, ia juga digunakan pada tablet, penghala mudah alih/peranti tempat liputan, komputer riba, telefon ciri dan jam tangan pintar.

Menurut an Soalan Lazim rasmi dikesan oleh Droid-Life, anda hanya boleh menaik taraf peranti anda jika kontrak 36 bulan anda telah tamat atau jika anda telah membayar baki baki telefon sekali gus. Jadi anda tidak boleh mendapatkan peningkatan selepas 24 bulan dan anda tidak boleh membayar sedikit tambahan setiap bulan untuk menamatkan kontrak lebih awal.

Verizon menambah bahawa syarat lama akan kekal untuk orang yang mempunyai kontrak 24 bulan atau 30 bulan sebelum 3 Februari 2022.

Trend yang semakin berkembang tetapi mempolarisasi

Ia bukan satu-satunya syarikat penerbangan AS yang menawarkan kontrak 36 bulan, seperti yang dilaporkan oleh outlet itu AT&T baru-baru ini bertukar kepada pelan tiga tahun atau harga runcit penuh juga.

Pelan tiga tahun masuk akal dalam beberapa cara, terutamanya kerana harga telefon utama telah meningkat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ia agak biasa untuk peranti mewah berharga $1,000 sehingga $1,400 (tidak mengambil kira barang boleh lipat), berbanding $800 hingga $900 beberapa tahun lalu.

Oleh itu, kontrak selama 36 bulan pasti dapat membantu mengurangkan pukulan, terutamanya apabila orang ramai memegang telefon untuk jangka masa yang lebih lama. Tetapi harga kontrak selalunya kelihatan lebih mahal daripada membayar jumlah penuh pendahuluan untuk telefon, jadi kontrak yang lebih lama berpotensi menjadi lebih mahal dalam jangka masa panjang.

Apakah pendapat anda tentang pertukaran kepada kontrak 36 bulan sahaja?

34 undi

Perlu diingat bahawa banyak pengeluar telefon pintar Android tidak menawarkan kemas kini OS selama tiga tahun, dengan syarikat seperti Motorola hampir tidak menawarkan kemas kini satu versi. Oleh itu, anda mungkin mahu melihat Samsung, Google dan (sedikit sebanyak) OnePlus jika anda menggunakan pelan 36 bulan.

Dasar naik taraf tidak fleksibel Verizon juga boleh mendorong orang ramai daripada rancangan ini. Biasalah orang ramai menaik taraf telefon mereka dengan baik sebelum kontrak tamat, dengan bayaran penalti yang minimum atau tiada dikenakan. Tetapi nampaknya tidak ada pilihan yang serupa di sini.

Apakah pendapat anda tentang pertukaran daripada kontrak 24 bulan kepada 36 bulan? Beritahu kami melalui tinjauan pendapat di atas.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pelan kontrak baharu Verizon akan membuatkan anda ingin mendapatkan kontrak 2 tahun
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker