Berita Teknologi

Oxygen OS 13 nampaknya masih berlaku sekarang

Dhruv Bhutani / Android Authority

TL;DR

  • OnePlus telah menjadualkan Forum Telinga Terbuka untuk bercakap tentang Oxygen OS 13.
  • Bunyinya baik, tetapi OS Oksigen tidak sepatutnya berlaku lagi kerana penggabungan Oppo.
  • Adakah OnePlus kekal dengan nama OS Oksigen? Adakah “OS bersatu” telah ditangguhkan? Kami tidak tahu.

Syarikat itu membuat pengumuman itu seiring dengan salah satu Forum Telinga Terbukanya. OEF ini akan melihat pembangun dan peminat berkumpul untuk bercakap tentang Oxygen OS 13. Forum ini hanya dibuka kepada 15 tetamu, jadi masukkan permohonan anda jika anda berminat.

Akhirnya, kami sangat keliru dengan keseluruhan keadaan ini. Kami menganggap Oxygen OS 12 akan menjadi versi terakhir sistem, dengan OS bersatu mengambil alih. Walaupun OnePlus telah menggabungkan kod teras Color OS ke dalam OS Oksigen, berita hari ini tidak benar-benar sesuai dengan apa yang telah diberitahu oleh syarikat kepada kami.

OS Oksigen 13, OS Warna atau OS bersatu?

OK, ikuti bersama jika anda boleh. OnePlus telah pun menjadikan Oxygen OS 12 sebagai OS hibrid, kerana ia pada dasarnya adalah Color OS dengan beberapa tweak halus untuk menjadikannya lebih seperti OS Oksigen. Ini masih Oxygen OS 12 walaupun, seperti yang disahkan oleh beberapa rujukan syarikat kepada nama itu.

Walaupun versi ini menggabungkan kod Oppo, ia adalah pasti bukan “OS bersatu” yang dipromosikan oleh syarikat itu apabila ia mengumumkan OnePlus 2.0. Kulit Android itu akan debut pada perdana OnePlus 2022, seperti yang dinyatakan sebelum ini.

Lihat juga: Dapatkan semua kertas dinding OnePlus kegemaran anda di sini

Jika itu masih benar, maka apakah itu Oxygen OS 13? Versi akhir Android 13 tidak akan dilancarkan sehingga lewat musim panas, paling awal. Pada masa itu, siri OnePlus 10 sepatutnya (secara teorinya) telah dilancarkan sepenuhnya. Kami pada asalnya membuat spekulasi bahawa pelancaran global siri OnePlus 10 akan menggunakan OS bersatu, tetapi kini nampaknya tidak begitu. Lagipun, mengapa OnePlus melancarkan perdana dengan OS bersatu pada separuh pertama tahun ini, dan kemudian beralih kembali kepada OS Oksigen 13 pada separuh kedua?

Maka, kemungkinan OnePlus akan kekal dengan penjenamaan OS Oksigen. Ini tidak nampak menjadi kes apabila syarikat itu mengumumkan penggabungannya dengan Oppo, tetapi mungkin syarikat itu mengekalkan penjenamaannya secara berasingan daripada Oppo walaupun kodnya sama di kedua-duanya. Itu kelihatan seperti keputusan yang pelik, tetapi kewujudan Oxygen OS 13 mencadangkan itu mungkin.

Sudah tentu, mungkin OnePlus telah menangguhkan OS bersatu. Itu juga masuk akal.

Walau apa pun, kami telah menghubungi OnePlus secara langsung untuk mendapatkan kejelasan mengenai perkara ini. Kami pasti akan memberitahu anda jika dan apabila kami mendapat maklum balas.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Oxygen OS 13 nampaknya masih berlaku sekarang
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker