Berita Teknologi

Mungkin terdapat sekurang-kurangnya 10 juta telefon Google Pixel yang digunakan sekarang

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Apl Hab Keselamatan Google mungkin telah memberi kami anggaran kasar bilangan telefon Pixel yang sedang digunakan sekarang.
  • Mengikut penyenaraian Gedung Play apl, mungkin terdapat berjuta-juta telefon Pixel moden pada masa ini.
  • Apl ini eksklusif untuk telefon Google yang menjalankan Android 12.

Google tidak berkongsi nombor jualan Pixel. Sebab itu apabila CEO Sundar Pichai baru-baru ini didedahkan bahawa syarikat itu melihat rekod jualan telefon pada suku terakhir, tiada siapa yang tahu berapa banyak unit yang sebenarnya dijual. Kini, terima kasih kepada salah satu apl Google sendiri, kami mungkin mempunyai gambaran kasar tentang bilangan telefon Pixel yang terapung di tangan pengguna.

Menurut penyenaraian Gedung Play bagi Apl Hab Keselamatan (h/t 9to5Google), mungkin terdapat sekurang-kurangnya 10 juta telefon Pixel yang digunakan sekarang.

10 juta pemasangan apl menunjukkan bahawa mungkin terdapat sebanyak mungkin telefon Android 12 Pixel yang digunakan sekarang, termasuk semua yang dinyatakan di atas. Sudah tentu, ini bukan bilangan tepat telefon Pixel yang pernah dijual atau sedang digunakan.

Pada November 2021, apl Hab Keselamatan mencatatkan 5 juta pemasangan selepas pelancarannya yang lebih meluas. Memandangkan jumlah itu meningkat dua kali ganda dalam hampir tiga bulan menunjukkan bahawa orang ramai menggunakan lebih banyak telefon Pixel dan pertumbuhan ini mungkin didorong oleh siri Pixel 6 yang dilancarkan pada akhir Oktober.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Mungkin terdapat sekurang-kurangnya 10 juta telefon Google Pixel yang digunakan sekarang
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker