Berita Teknologi

Lenovo menaikkan Duet Chromebook 3 kepada skrin 2K, harga lebih rendah daripada Duet 5

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Lenovo Duet 3 ialah papan Chromebook yang dipertingkatkan dengan skrin yang lebih besar dan pemproses yang lebih baharu.
  • Duet 3 datang dalam sama ada Storm Grey atau Mist Blue.
  • Lenovo turut mengumumkan dua Chromebook IdeaPad Flex dan tablet Android baharu.

Lenovo mengumumkan rangkaian keseluruhan produk di Kongres Dunia Mudah Alih di Barcelona, ​​termasuk tiga Chromebook baharu, tablet Android yang diperbaharui dan a membunuh mesin Windows. Salah satu pengumuman terbesar rancangan itu ialah Chromebook Duet 3 yang baru dinaik taraf, pengganti salah satu daripada yang paling Chromebook yang popular tersedia.

Asal Chromebook duet menampilkan skrin kecil 10 inci, faktor bentuk yang padat dan harga yang sangat rendah. The Duet 5 menaikkan harga tetapi menawarkan lebih sedikit. Mesin yang direka bentuk semula ini membawa lebih banyak asas daripada kedua-duanya tetapi banyak menambah baik komponen dalaman. Menariknya, harganya turun berbanding Duet 5.

Skrin telah dipertingkatkan kepada LCD 11 inci dengan resolusi 2K dalam nisbah bidang 5:3. Lenovo memangkas bezel untuk memberikan peranti pengalaman yang lebih semua skrin. Skrin sentuh menyokong stylus Lenovo Precision Pen 2, walaupun itu adalah pembelian tambahan optik. Duet 3 hadir dengan reka bentuk dua tona dan boleh didapati dalam warna Storm Grey dan Mist Blue.

Paparan hadapan Chromebook Lenovo Duet 3

Eric Zeman / Android Authority

Ia bukan hanya skrin yang melihat peningkatan besar. Lenovo telah menukar pemproses MediaTek yang asal dengan cip Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 yang disokong oleh 4GB atau 8GB LPDDR4x RAM dan 64GB, 128GB atau 256GB storan. Walau bagaimanapun, tiada storan boleh dikembangkan. Port terhad kepada dua USB-C 3.0 Gen 1. Terdapat satu set pin pogo di bahagian bawah untuk menyambung ke papan kekunci.

Lenovo tidak menyatakan berapa besar bateri tetapi menilai masa jalan pada 12 jam. Itu adalah lebih daripada mencukupi dan sepatutnya membolehkan kebanyakan orang melalui kerja standard atau hari persekolahan. Dua pembesar suara 1W mengapit skrin dan menolak banyak bunyi. Dua kamera berada di atas kapal, termasuk kamera swafoto menghadap hadapan 5MP dan penembak menghadap belakang 8MP. Wi-Fi terhad kepada Wi-Fi 5 — bukannya Wi-Fi 6 atau 6E — dan batu tulis termasuk Bluetooth 5.1 untuk menyambung kepada aksesori.

Lihat juga: Chromebook skrin sentuh terbaik

Chromebook Lenovo Duet 3 akan mempunyai harga permulaan $399.99 dan akan mula dihantar pada Mei 2022.

Idea yang fleksibel

Profil rioght Lenovo IdeaPad Flex 5i

Eric Zeman / Android Authority

Bukan itu sahaja yang Lenovo perlu tunjukkan di hadapan Chromebook. Chromebook IdeaPad Flex Lenovo ialah boleh tukar dengan engsel 360 darjah. Peranti ini lebih fleksibel daripada komputer riba standard kerana ia membolehkan anda membalikkan skrin pada kebanyakan sudut dan menggunakannya dalam pelbagai mod. Flex 5i adalah yang lebih kecil daripada kedua-duanya dengan skrin 14-inci, tetapi ia mempunyai pilihan yang lebih berkuasa apabila ia berkaitan dengan pemproses. Sebagai contoh, ia boleh dilengkapi sehingga cip Intel Core i5, manakala Flex 3i terhad kepada pemproses Intel Pentium dan Celeron.

Butiran yang dikongsi antara kedua-duanya termasuk skrin sentuh HD Penuh, 4GB atau 8GB RAM, pelbagai pilihan storan, Pembesar Suara 2W oleh Audio Max untuk main balik stereo, jalur warna biru atau kelabu, sokongan untuk Lenovo USI Pen pilihan, slot microSD untuk storan boleh dikembangkan, bicu audio, dan pilihan port USB-A yang kukuh. Kedua-dua Chromebook menyokong sehingga 10 jam hayat bateri.

Bacaan lanjut: Chromebook bajet terbaik

IdeaPad Flex 5i bermula pada $499.99 dan akan dihantar pada bulan Jun dan IdeaPad Flex 3i bermula pada $399.99 dan akan dihantar pada bulan Mei.

Tab Android kos rendah

Tablet Android Lenovo Tab M10 Plus

Eric Zeman / Android Authority

Lenovo tidak melupakan tablet Android. Syarikat itu menyegarkan senarai media kos rendahnya, yang kini dipanggil Tab M10 Plus.

Tab M10 Plus mempunyai skrin 10.1 inci dengan resolusi HD+ Penuh. LCD ini mengeluarkan 400 nits dan menyokong stylus pilihan. Mod bacaan khas boleh mengurangkan output warna skrin kepada sifar, menghasilkan kesan skala kelabu, yang dikatakan Lenovo lebih baik untuk mata anda. Tablet ini akan dikuasakan oleh dua pilihan pemproses yang berbeza, bergantung pada wilayah tempat anda membeli peranti tersebut. Satu versi termasuk MediaTek G80 dan satu lagi termasuk Qualcomm Snapdragon 680. Konfigurasi memori terhad kepada 3GB atau 4GB untuk varian MediaTek manakala versi Snapdragon menikmati 4GB atau 6GB. Storan berkisar antara 32GB hingga 128GB dan tablet ini termasuk kad mikroSD dengan sokongan untuk kad sehingga 1TB.

Bateri berukuran 7,700mAh dan boleh menolak antara 12 dan 14 jam hayat bateri bergantung pada aktiviti anda. Tablet ini menyokong pengecasan pantas 20W, walaupun masa pengecasan tidak didedahkan. Pilihan ketersambungan adalah kukuh. Terdapat model Wi-Fi 5 asas, serta varian LTE 4G untuk mereka yang mahukan sambungan semasa dalam perjalanan. Terdapat satu port USB-C serta bicu audio.

Semak: Tablet Android terbaik untuk membelanjakan wang anda

Lenovo Tab M10 Plus dihantar dengan Android 12 dan harus menerima satu peningkatan OS utama. Ia akan bermula pada $189.99 dan dijangka dihantar pada bulan Jun.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Lenovo menaikkan Duet Chromebook 3 kepada skrin 2K, harga lebih rendah daripada Duet 5
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker