Berita Teknologi

Kebocoran besar Oppo Find X5 Pro ini memberi kami banyak spesifikasi dan paparan

TL;DR

  • Spesifikasi dan paparan Oppo Find X5 Pro baru sahaja bocor dalam talian.
  • Jangkakan untuk mencari persediaan kamera yang serupa dengan telefon 2021, walaupun tanpa kanta mikro.
  • Adalah dipercayai bahawa telefon itu boleh dilancarkan pada MWC 2022 dengan harga hampir $1,400.

Oppo Find X5 Pro telah menjadi subjek kepada beberapa kebocoran dan khabar angin sejak kebelakangan ini, memberikan kita idea yang baik tentang apa yang diharapkan apabila telefon dilancarkan pada akhir tahun ini. Walau bagaimanapun, kebocoran terbaru ini hampir tidak meninggalkan imaginasi.

Laman web berita teknologi Jerman yang boleh dipercayai WinFuture telah menyiarkan artikel komprehensif yang memaparkan banyak paparan Oppo Find X5 Pro serta satu tan spesifikasi.

Paparan biasanya selaras dengan paparan bocor yang disiarkan oleh Steve ‘OnLeaks’ Hemmerstoffer pada bulan Disember, menunjukkan bonggol kamera yang terbentuk daripada kaca yang sama dengan penutup belakang. Tetapi imej terbaharu ini menunjukkan telefon dalam kedua-dua pilihan warna hitam dan putih (lihat di bahagian atas halaman). Kami juga melihat penjenamaan “dikuasakan oleh MariSilicon” pada bonggol kamera belakang, mengesahkan penggunaan pengimejan dalaman dan cip pembelajaran mesin.

Dari segi dimensi dan berat, telefon ini dikatakan bersaiz 163.7 x 73.9 x 8.5mm dan dengan berat 218 gram. Ini memberikannya dimensi yang sama seperti pendahulunya, tetapi ia lebih berat daripada 193 gram Find X3 Pro.

Bagaimana pula dengan spesifikasi Find X5 Pro?

WinFuture melaporkan bahawa telefon itu sememangnya dihantar dengan Snapdragon 8 Gen 1 SoC, bersama-sama dengan 12GB RAM dan 256GB storan tetap. Anda juga dikatakan akan mendapat bateri 5,000mAh dengan pengecasan berwayar 80W, yang akan menjadi penambahbaikan berbanding kombo 4,500mAh dan 65W Find X3 Pro. Outlet melaporkan kehadiran pengecasan tanpa wayar tetapi tiada maklumat mengenai watt di sini.

Bagi pengalaman kamera pula, Oppo Find X5 Pro dikatakan menawarkan sistem tiga kamera belakang. Ini dikatakan terdiri daripada kamera utama 50MP (IMX766), kamera ultralebar 50MP (IMX766) dan kamera telefoto 13MP (zum hibrid 5X, mungkin zum telefoto 2X atau 3X). Ini hampir sama dengan perdana 2021 kecuali kanta mikro, yang tiada di sini. Kamera IMX709 32MP dalam potongan lubang tebuk dijajar kiri mengendalikan swafoto dan panggilan video.

Ciri ketara lain termasuk skrin QHD+ LTPO OLED 6.7 inci (120Hz), Gorilla Glass Victus, sensor cap jari bawah paparan, penarafan IP68 dan pembesar suara stereo.

Outlet itu percaya bahawa telefon itu akan debut di MWC 2022 dengan tanda harga lebih daripada €1,200 (~$1,376).

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebocoran besar Oppo Find X5 Pro ini memberi kami banyak spesifikasi dan paparan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker