Berita Teknologi

Kebanyakan orang akan berpegang pada Samsung Galaxy S21 Ultra mereka tahun ini

Eric Zeman / Android Authority

The Siri Galaxy S22 mungkin yang terbaik yang ditawarkan Samsung sekarang, tetapi Telefon Galaxy S21 dari tahun lepas masih lagi hebat. Galaxy S21 Ultra, terutamanya, berada di antara telefon Android terbaik anda boleh membeli sekarang. Ia menawarkan paparan 120Hz yang menarik, hayat bateri yang baik, sistem kamera serba boleh dan pemproses yang pantas. Pada sisi negatifnya, ia agak mahal. Mendapat lebih $1,000 untuk telefon sememangnya merupakan komitmen yang serius.

Jadi sekarang setelah Samsung telah melancarkan perdana terbaharunya, termasuk Galaxy S22 Ultra dengan S Pen, kami ingin tahu apa yang pengguna S21 Ultra sedang merancang untuk lakukan. Adakah mereka akan menaik taraf? Beralih kepada jenama lain? Atau, adakah mereka akan berpegang pada peranti mereka? Berikut adalah hasil tinjauan tersebut.

Pemilik Galaxy S21 Ultra, apa yang anda lakukan pada tahun 2022?

Keputusan

Kami menerima lebih 3,100 undian dalam tinjauan pendapat kami dan konsensus ialah kebanyakan pemilik Galaxy S21 Ultra kekal pada peranti mereka pada tahun 2022.

47.5% daripada pengundi berkata mereka akan mengekalkan perdana Samsung 2021 mereka, manakala 30.4% berkata mereka akan menaik taraf kepada model Galaxy S22 Ultra terkini. Yang terakhir adalah tanda yang cukup menggalakkan untuk Samsung, walaupun kebanyakan orang hari ini cenderung untuk memegang telefon mereka lebih lama daripada sebelumnya.

Sangat sedikit orang (kurang daripada 5%) mengatakan bahawa mereka beralih kepada jenama lain atau Samsung telefon boleh lipat.

Hampir 10% daripada responden mengundi untuk mengatakan bahawa mereka masih belum membuat keputusan. Sementara itu, 5% daripada pengundi berkata mereka akan menaik taraf kepada S22 Plus.

Komen anda

Skywalker Jerry: Kedua-dua kanta telefon kini mempunyai sensor yang lebih kecil. Ia adalah 1/3.52″ untuk S22 Ultra, lwn 1/3.24″ untuk S21 Ultra. Ini pasti akan menjejaskan kualiti imej dalam ISO tinggi. Samsung mesti melakukan ini untuk menyediakan lebih banyak ruang untuk S Pen. Terdapat ramai orang yang suka mengambil gambar menggunakan telefon mereka dan tidak menggunakan pen langsung. Mereka ini ingin melihat versi S22 Ultra dengan spesifikasi kamera yang dipertingkatkan (cth, sensor yang lebih besar dengan lebih banyak piksel untuk kedua-dua kanta telefoto) dan tanpa pen.

PhoenixWitti: Bukan rahsia lagi bahawa S22U adalah Nota 21 Ultra yang tertunda…kecuali mereka telah mengalih keluar ciri LAIN (storan boleh kembangkan) daripada telefon mereka dan menganggap kami terlalu bodoh untuk menyedarinya. Kemudian mereka memaksa anda memilih storan tertentu dan menaikkan harga sebanyak 20% untuk keistimewaan mendapatkan varian tertinggi. Hampir $300 untuk 512GB; apa yang Samsung merokok?!

Israel Ramirez: Saya memiliki Samsung Note20 Ultra 5G. Saya melihat S22 Ultra sebagai siri S Note line mutt. Saya tidak pernah peduli dengan siri S. Masalah utama saya dengan S22 Ultra ialah kekurangan kad SD. Ramai peminat Note tidak berpuas hati dengan S22 Ultra. Telefon saya yang seterusnya akan datang dari Sony.

Paul Castillo: Ia bukan peningkatan. Ia adalah gred sampingan dengan beberapa helah yang mencolok. Saya akan menyimpan 21 Ultra saya.

Stevie Y: Saya telah menaik taraf dan sentiasa membuat prapesan telefon talian Galaxy S saya selama lima tahun yang lalu setiap tahun, tetapi saya tidak akan menjadi tahun ini dan berasa amat kecewa dengannya. Saya tidak perlu membawa telefon dengan stylus terbina dalam yang tidak akan saya gunakan. Ia pukal saya tidak perlukan. Saya masih mempunyai keinginan untuk telefon 2022 dan tergoda untuk mencuba iPhone terbaharu buat kali pertama. Sekali lagi, ini agak mengecewakan, tetapi sekurang-kurangnya ia akan memberi saya OS dan perkakasan baharu untuk mendapatkan perhatian saya yang agak mengujakan.

Patrick Saunders: Bagi pengguna S21 Ultra yang ingin menaik taraf, Samsung akan kehilangan mereka dengan tidak menawarkan peningkatan sebenar kepada S21 Ultra.

Techngro: Saya tidak akan membeli S22 kerana perdana sebelum ini adalah cara terbaik untuk saya. Anda mendapat 80-90% daripada ciri, prestasi dan reka bentuk, tetapi kurang daripada separuh harga (atau lebih).

mbcls: Saya telah membuat prapesanan S22 Ultra, berdagang dalam S21 Ultra saya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebanyakan orang akan berpegang pada Samsung Galaxy S21 Ultra mereka tahun ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker