Berita Teknologi

Inilah masa kali terakhir anda menerima kemas kini sistem pada telefon anda

Robert Triggs / Android Authority

Kemas kini sistem ialah ciri yang cukup penting untuk telefon pintar, menampal kelemahan keselamatan dan membetulkan pepijat. Kemas kini ini malah membawa ciri baharu, menjadikan telefon lama anda lebih berkemampuan daripada hari anda memperolehnya.

Bilakah kali terakhir pembaca kami menerima kemas kini? Kami mengemukakan soalan ini awal minggu ini dan inilah cara anda mengundi dalam tinjauan pendapat ini.

Bilakah kali terakhir telefon anda menerima kemas kini?

Keputusan

Lebih 2,200 undian telah dikira semasa penulisan, dan pilihan yang paling popular ialah “minggu ini”, menyumbang 27% undian. Orang yang menerima kemas kini dalam beberapa bulan lepas menyumbang 26.5% daripada pembaca yang ditinjau, hanya kehilangan tempat teratas.

Di tempat ketiga ialah kem yang mengatakan mereka menerima kemas kini bulan ini, mencakupi 22.1% daripada responden. Dalam erti kata lain, hampir 76% pembaca yang ditinjau berkata mereka menerima kemas kini dalam beberapa bulan lepas atau lebih kerap. Itu bukan angka yang buruk untuk Android, terutamanya kerana sesetengah jenama seperti Samsung beralih kepada kemas kini suku tahunan untuk belanjawan mereka atau telefon lama.

Akhirnya, tiga pilihan terbawah ialah “dalam tahun lepas” (11.79%), “dalam beberapa tahun lepas” (9.23%) dan “Saya tidak ingat” (3.33%). Ini bermakna hampir satu perempat daripada responden tidak melihat kemas kini biasa, jika ada.

Komen

  • xlen itu: Android sepatutnya mempunyai 10 tahun sokongan, hakikat bahawa kita tidak mempunyai alasan yang bodoh, alih keluar Google daripada android dan cipta asas Android yang akan menyediakan kemas kini dalam Linux/Windows seperti fesyen.
  • Terry Proveau: Galaxy S20FE saya yang berharga hanya 240 CAD Disember lalu baru sahaja mendapat Android 12!
  • Thelonius: OnePlus 9 Pro saya telah dikemas kini kepada tampung Januari pada 01/05/22.
  • Hilal: Selepas membeli telefon pintar pertama saya pada 2017, saya hanya menerima satu kemas kini untuk Android 7.1. Saya masih menggunakannya.
  • Kunal T: Sony Xperia 5II di sini, menerima kemas kini keselamatan pada bulan Januari – mereka biasanya konsisten tetapi sebulan ketinggalan pada patch – mendapat patch Disember pada 19 Januari.
  • Rassie: 2021 Nov kemas kini terakhir pada S20FE saya di afrika selatan
  • Joe Black: Saya menerima kemas kini pada Pixel dan Realme baru-baru ini, tidak betul-betul membetulkan apa-apa atau menambah sesuatu yang baharu, jadi saya tidak begitu kisah.
  • Brian Fowler: Bulan ini, untuk tampung keselamatan pertama Januari, yang saya gunakan pada versi November. Tetapi saya menggunakan LG V60, jadi apa-apa serbuk yang saya dapat adalah kejutan yang menyenangkan.
  • RH: Pixel 6 Pro menerima satu pada hari Isnin, 4 Feb. 😉
  • Godwin Udoh: 5 Oktober, 2021. Saya menggunakan Nokia 5.1 Plus dan sokongan rasmi untuk telefon itu berakhir pada Oktober 2021. Saya masih mendapat kemas kini sistem Google Play (pada tampung Januari sekarang) dan saya benar-benar perlu mendapatkan telefon baharu kerana saya mendapat kadangkala paranoid bahawa data saya sangat terdedah kerana saya menggunakan tampung keselamatan yang sudah lapuk.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Inilah masa kali terakhir anda menerima kemas kini sistem pada telefon anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker