Berita Teknologi

Dua ciri kamera Galaxy S22 yang hebat kini hadir ke telefon lama

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Samsung membawakan keupayaan penyingkiran bayangan dan pantulan kepada telefon lama.
  • Ciri-ciri datang melalui kemas kini Editor Foto.
  • Peranti yang disokong dilaporkan termasuk telefon lama seperti rangkaian Galaxy S10 dan Galaxy Note 10.

Samsung mula-mula menawarkan ciri penyingkiran objek pada telefon pintar Galaxy S4 dan S5nya, dengan fungsi itu kekal tidak aktif sehingga muncul semula pada Siri Galaxy S21 tahun lepas. Syarikat itu telah meningkatkan permainannya dengan Siri Galaxy S22menawarkan keupayaan untuk mengeluarkan bayang-bayang dan pantulan dalam imej juga.

Samsung tidak membuang masa walaupun, kerana Polis Android melaporkan bahawa alat penyingkiran bayangan dan pantulan ini akan datang ke telefon Galaxy yang lebih lama. Ciri baharu tersedia sebagai sebahagian daripada kemas kini Editor Foto, dan bukannya memerlukan kemas kini OS sepenuhnya.

Ciri ini tersedia sebagai sebahagian daripada inisiatif Labs dalam apl Editor Foto. Anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai versi terkini apl serta pemalam objek/bayang/pantulan yang berkaitan. Anda boleh menyemak pemalam dengan membuka aplikasi Editor Foto, memilih Mengenai Editor Fotodan mengetik kemas kini.

Anda kemudiannya perlu melawat menu tiga titik > Makmal dan kemudian tekan togol untuk Pemadam bayang dan Pemadam pantulan. Anda kemudiannya perlu kembali ke editor, ketik menu tiga titik sekali lagi dan pilih menu Pemadam objek pilihan.

Polis Android melaporkan bahawa ciri itu juga tersedia pada peranti yang lebih lama seperti siri Galaxy S10 dan siri Galaxy Note 10, serta renjer pertengahan seperti Galaxy A52. Kami juga boleh mengesahkan bahawa ciri itu hadir pada Galaxy S20 FE yang membawa Exynos 990 kami. Contoh dalam galeri di atas menunjukkan bahawa penyingkiran pantulan tidak sempurna dalam sebarang ukuran, tetapi ia masih cukup kemas untuk dilihat.

Outlet menambah bahawa ciri itu memerlukan silikon pembelajaran mesin yang agak berkuasa, yang menolak telefon kelas rendah. Namun, kami berharap Samsung mengoptimumkan ciri-ciri ini sehingga telefon siri A yang lebih murah juga boleh menyertai tindakan itu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Dua ciri kamera Galaxy S22 yang hebat kini hadir ke telefon lama
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker