Berita Teknologi

Butiran Pixel 7 dan Pixel 7 Pro pertama bocor

C. Scott Brown / Android Authority

TL;DR

  • Butiran pertama siri Google Pixel 7 telah bocor.
  • Telefon itu mungkin akan mempunyai cipset Tensor generasi kedua serta modem buatan Samsung yang baharu.
  • Nama kod untuk kedua-dua telefon itu boleh menjadi “cheetah” dan “panther.”

Hari ini, kami mendapat gambaran awal pertama kami tentang butiran yang berkaitan dengan siri Google Pixel 7 (dengan andaian Google akan memanggilnya begitu). Terima kasih kepada beberapa penyelidikan kod daripada 9to5Googlekami mempunyai idea awal tentang ciri-ciri sesetengah spesifikasi untuk telefon serta nama kod dalamannya.

Pertama, tidaklah mengejutkan untuk mengetahui bahawa Google hampir pasti mempunyai cip Tensor generasi kedua dalam kerja-kerja. Maklumat yang pernah digali oleh 9to5Google mencadangkan Tensor 2.0 boleh mendarat dengan nombor model GS201 dan nama kod dalaman “cloudripper.”

Menariknya, nampaknya Tensor 2.0 boleh mempunyai modem Samsung yang belum dikeluarkan pada masa ini. Chipset Tensor 2021 mempunyai Samsung Exynos Modem 5123 di dalam, tetapi Tensor 2.0 boleh mempunyai Exynos Modem 5300. Samsung belum melancarkan modem dengan nama itu lagi, jadi kami perlu menunggu dan melihat jenis kuasa yang ada.

Nama kod Google Pixel 7

Siri Pixel mempunyai beberapa inspirasi nama kod. Untuk masa yang lama, telefon Pixel semuanya merujuk kepada jenis ikan. Kemudian, untuk siri Pixel 6, Google menukar perkara dan menggunakan nama kod burung (β€œoriole” untuk Piksel 6 dan “gagak” untuk Pixel 6 Pro). Nampaknya Google boleh menukar perkara sekali lagi untuk tahun 2022.

mengikut 9to5Google, nama kod Google Pixel 7 boleh menjadi “cheetah” dan “panther” masing-masing untuk model vanila dan Pro. Jelas sekali, ini adalah rujukan kepada kucing besar. Menariknya, kedua-dua kucing itu agak laju dengan cheetah menjadi mamalia darat terpantas di dunia dan harimau kumbang juga tidak membongkok dalam hal kelajuan.

Ada kemungkinan Google boleh mensasarkan untuk menukar rujukan nama kodnya dengan setiap generasi baharu. Yang tidak diumumkan Google Pixel 6a, sebagai contoh, didakwa kekal dengan nama kod berkaitan burung dengan “bluejay.” Pixel Notepad yang dikhabarkan β€” peranti boleh lipat pertama Google β€” juga mempunyai nama kod burung β€œpipit” yang dikhabarkan. Jika syarikat itu menukar kepada nama yang berkaitan dengan kucing untuk siri Pixel 7, mungkin syarikat itu menukar haiwan setiap kali terdapat pemproses baharu.

Walau apa pun, dengan nama kod keluar di alam liar sekarang, maklumat lain untuk siri Google Pixel 7 pasti akan mula mengalir tidak lama lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Butiran Pixel 7 dan Pixel 7 Pro pertama bocor
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker