Berita Teknologi

Berikut ialah kos saingan Sony Game Pass

Oliver Cragg / Android Authority

TL;DR

  • Seorang wartawan telah mendakwa bahawa saingan Sony Game Pass boleh menelan kos sebanyak $16 sebulan.
  • Ia juga mendakwa bahawa perkhidmatan itu mempunyai peringkat penting, tambahan dan premium.

Sony dilaporkan telah mengusahakan saingan kepada perkhidmatan langganan Game Pass Microsoft buat sementara waktu sekarang, bernama kod Spartacus. Kami sebelum ini mendengar tentang pelbagai peringkat langganan yang boleh ditawarkan oleh perkhidmatan ini, dan kini kami mendapat tuntutan baharu tentang harga.

VentureBeat wartawan Jeff Grubb mendakwa pada a podcast (h/t: VideoGamesChronicle) bahawa terdapat tiga peringkat Spartacus yang digelar ‘penting,’ ‘tambahan’ dan ‘premium.’ Beliau menambah bahawa peringkat itu masing-masing akan menelan kos $10 sebulan, $13 sebulan dan $16 sebulan. Walau bagaimanapun, Grubb memberi amaran bahawa harga ini boleh menjadi pemegang tempat.

Wartawan itu menjelaskan bahawa peringkat ‘penting’ pada asasnya ialah versi penjenamaan semula PlayStation Plus, memberikan anda keupayaan untuk bermain dalam talian dan menawarkan beberapa permainan untuk dimuat turun setiap bulan. Peringkat ‘tambahan’ dikatakan menawarkan “katalog permainan yang boleh dimuat turun” antara 250 dan 300 tajuk, yang terdiri daripada permainan daripada perkhidmatan PlayStation Now Sony.

Apakah pendapat anda tentang harga yang bocor untuk saingan Game Pass Sony?

94 undi

Sebagai tambahan kepada semua faedah di atas, peringkat ‘premium’ juga dikatakan akan memberikan pengguna akses kepada permainan klasik, penstriman awan dan percubaan permainan penuh. Grubb tidak memberikan sebarang butiran tentang permainan klasik ini, tetapi Bloomberg sebelum ini melaporkan bahawa ini akan termasuk permainan PS1, PS2, PS3, dan PSP.

“Ia mungkin semakin hampir dengan pelancaran ini, sesuatu mungkin akan berlaku pada akhir bulan ini dan saya tidak fikir ia bermakna secara terbuka, saya fikir dari segi pencapaian dalaman di mana perkhidmatan itu perlu,” tambah wartawan itu.

Untuk apa yang bernilai, Microsoft Pas Permainan boleh didapati dengan harga $9.99 sebulan pada konsol atau $9.99 sebulan pada PC. Terdapat juga tawaran Ultimate yang merangkumi kedua-dua peringkat konsol dan PC serta EA Play dan penstriman awan. Dalam kes peringkat konsol, Microsoft juga menyediakan akses kepada perpustakaan tajuk yang serasi ke belakang.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berikut ialah kos saingan Sony Game Pass
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker