Berita Teknologi

Berikut ialah kekerapan anda menggunakan tetingkap aplikasi terapung (jika ada)

Tetingkap aplikasi terapung telah wujud pada Android selama bertahun-tahun sekarang, membolehkan anda membuka dan menggunakan apl semasa masih melakukan perkara lain pada telefon anda. Ia menyertai berbilang tugasan pandangan berpecah sebagai salah satu ciri yang lebih praktikal lagi di bawah radar pada platform.

Kami sudah bertanya Android Authority pembaca tentang kekerapan mereka menggunakan berbilang tugas pandangan berpecah, tetapi bagaimana pula dengan tetingkap aplikasi terapung? Kami mengemukakan soalan ini minggu lepas dan begini cara pembaca bertindak balas.

Adakah anda menggunakan tetingkap aplikasi terapung pada telefon anda?

Keputusan

Lebih 3,300 undian telah dibuat setakat ini, dan ternyata hampir 47% pembaca yang ditinjau tidak pernah menggunakan tetingkap aplikasi terapung sebelum ini. Kami menjangkakan bahawa orang yang tidak menggunakan tetingkap terapung lebih suka berbilang tugas tradisional (iaitu bertukar antara apl skrin penuh) atau berbilang tugasan pandangan berpecah.

Lebih daripada 17% responden mengatakan mereka menggunakan tetingkap aplikasi terapung setiap hari, diikuti oleh hampir 12% yang mengatakan mereka menggunakannya setiap minggu. Tambahan pula, 10.29% pembaca yang ditinjau mengatakan mereka menggunakannya sekali atau dua kali sebulan. Ini bermakna hampir 40% responden menggunakan ciri tersebut sekurang-kurangnya sekali sebulan.

Akhir sekali, 6.3% pengundi mengatakan mereka menggunakan tetingkap aplikasi terapung setiap beberapa bulan, dan 7.5% mengatakan mereka menggunakannya kira-kira sekali setahun.

Komen

  • SyCoREAPER: Berpisah – ya, Terapung – tidak
  • sonicsynth2000: apl terapung dan skrin belah adalah beberapa kegunaan terbaik android
  • Evie: Tiada aplikasi terapung, tiada buih perbualan dan tiada butang panas terapung. Mereka mengganggu saya, secara tidak rasional.
  • Lelaki Choda: Saya menggunakan tetingkap aplikasi terapung untuk balasan pantas kepada mesej. Saya menggunakan skrin pisah untuk penggunaan lebih lama dua aplikasi secara serentak. Saya suka mempunyai pilihan.
  • Andy Paunov: Telefon saya menjalankan Android 6.0 dan ciri itu tidak tersedia. Pada peranti saya sebelum ini, yang mempunyai Android 7.1, saya pernah membuka skrin pisah setiap beberapa bulan, untuk sesuatu.
  • fearlessferret: Jika mod PiP YouTube dikira, ya, setiap hari. Jika tidak, maka tidak pernah. Saya mengundi ya, kerana hei, ia adalah tingkap terapung!
  • Staicu: Ya, ia sesuai untuk berbilang tugas. Sentiasa senang mempunyai pilihan.
  • Tennisfreak: Saya mendapati tingkap terapung menjengkelkan. Saya lebih suka menggunakan keupayaan Samsung untuk memaksa semua apl ke dalam mod skrin berpecah. Jauh lebih berguna dan mesra pengguna.
  • Seela: Pada paparan besar yeah. Pada telefon, eh…
  • Johne-basikal: Saya telah bermain-main dengan semua pelbagai susun atur berbilang tugas pada Galaxy Note 20 Ultra saya, termasuk tetingkap apl terapung, tetapi tidak pernah mendapati mereka memberi manfaat untuk kegunaan saya walaupun Samsung menawarkan pelbagai cara dan mudah untuk melakukan tugasan berbilang pada satu skrin. Saya lebih suka hanya meleret ke atas apl terbuka saya melalui gerak isyarat, dan bertukar antara apl terbuka popular saya dengan kaedah itu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berikut ialah kekerapan anda menggunakan tetingkap aplikasi terapung (jika ada)
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker