Berita Teknologi

Anda lebih suka mod inkognito berbanding penyemak imbas kedua

Sejarah penyemakan imbas anda selalunya boleh menjadi urusan peribadi yang mendalam, dan ada kalanya anda tidak mahu tapak web atau carian tertentu dikaitkan dengan akaun anda.

Mod inkognito atau penyemak imbas kedua berfungsi dengan baik dalam kes ini, tetapi yang manakah penyelesaian yang lebih popular? Kami bertanya soalan ini minggu lepas dan beginilah cara anda menjawabnya.

Adakah anda menggunakan mod inkognito atau penyemak imbas kedua?

Keputusan

Sebanyak 1,268 undian telah dikira dalam tinjauan pendapat ini sehingga berita ini ditulis, dan ternyata hampir separuh (47%) daripada anda berkata anda menggunakan mod inkognito. Ini adalah pilihan yang paling popular bagi lot tersebut.

Sementara itu, lebih daripada 27% pembaca yang ditinjau berkata mereka menggunakan kedua-dua mod inkognito dan penyemak imbas kedua. Ini juga ditunjukkan dalam komen, dengan beberapa pembaca menyatakan bahawa mereka lebih suka kombo.

Akhirnya, hampir 26% responden berkata mereka hanya menggunakan pelayar kedua. Ini mungkin berguna jika anda ingin mengekalkan data penyemakan imbas tetapi tidak mahu ia terikat pada penyemak imbas utama anda.

Komen

  • Andrew Rossetti: Saya menggunakan inkognito pada penyemak imbas kedua
  • Joe Black: Saya menggunakan Brave, saya sebenarnya tidak memerlukan inkognito atau pelayar kedua .. pada telefon.
  • mattc: Kedua-duanya dan gunakan VPN
  • tempat yang jauh: Saya biasanya melayari Google Chrome, tetapi menggunakan Tetingkap Peribadi pada Firefox, kerana kedua-dua penyemak imbas itu bukan “rakan.” Walau bagaimanapun, saya menggunakan pelayar Brave secara eksklusif untuk satu perkara — Video Youtube — kerana keupayaannya untuk menapis semua iklan. Malah, Brave telah menjadi butang Youtube, bagi saya. Saya tidak menggunakan Brave in Inkognito untuk melayari secara senyap, kerana ia masih terlalu dikaitkan dengan Google, mengikut kesukaan saya. Saya berasa lebih selamat menggunakan Firefox dengan tab peribadi.
  • Farhan Ahmad Tajuddin: Saya terutamanya menggunakan Inkognito kerana saya tidak suka membanjiri telefon/komputer riba saya dengan sejarah penyemakan imbas, tetapi ada kalanya saya menggunakan penyemak imbas kedua untuk ciri tertentu.
  • Techngro: Saya jarang menggunakan apa yang Brave panggil sebagai “tetingkap peribadi” pada telefon atau tablet saya. Tetapi saya cenderung untuk menggunakannya agak kerap pada desktop saya. Apabila terdapat video Youtube yang saya tidak mahu menjejaskan pengesyoran saya (contohnya, video “Star Wars High Republic” sampah), saya akan membukanya dalam tetingkap peribadi. Kelemahannya ialah saya tidak boleh menyertai seluruh peminat Star Wars dalam mengundi karut itu menjadi dilupakan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda lebih suka mod inkognito berbanding penyemak imbas kedua
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker