Berita Teknologi

Anda berpecah tentang rancangan untuk saingan Android, iOS buatan India

Apabila anda memikirkan sistem pengendalian telefon mudah alih, Android dan iOS mungkin terlintas di fikiran. Di luar kedua-dua ini, sangat sedikit OS lain memasuki wacana awam. Walau bagaimanapun kerajaan India sedang mempertimbangkan untuk mengubah perkara ini dengan mencipta saingan kepada dua raksasa industri ini.

Tetapi adakah ini idea yang baik atau tugas bodoh lain yang banyak syarikat telah gagal? Nah, kami bertanya kepada pembaca kami ini dalam tinjauan pendapat baru-baru ini. Berikut adalah keputusannya.

Adakah anda fikir OS mudah alih buatan India adalah idea yang bagus?

Keputusan

Ini adalah yang popular, mendapat lebih 2,300 respons sejak ia disiarkan secara langsung pada 26 Januari. Kami hanya memberikan pilihan ya atau tidak, tetapi pengiraan akhir adalah sangat hampir.

Kem “ya” baru sahaja memperoleh majoriti, dengan 52.5% undian. Mereka yang percaya OS kerajaan India adalah idea yang mengerikan menyumbang 47.5% undian.

Kepala ke kepala: Android lwn iOS

Pertandingan sentiasa dialu-alukan. Jika struktur besar seperti kerajaan India meletakkan berat sepenuhnya di belakang OS tempatan, ia boleh menemui beberapa tahap kejayaan. Namun, terdapat beberapa halangan yang perlu dilalui sebelum itu menjadi kenyataan.

OS moden memerlukan sokongan dan sokongan apl daripada pembangun dan syarikat utama. Jika firma besar seperti Microsoft tidak dapat mengurangkannya dalam ruang ini, mengapa kerajaan akan lebih berjaya? Akhirnya, kerajaan India memerlukan pengguna untuk menggugurkan Android dan iOS untuk OS tempatannya untuk melihat sebarang kejayaan. Tidak ada jaminan bahawa ini akan berlaku.

Komen anda

  • nemo: Sailfish OS ialah sistem pengendalian yang hebat yang mereka boleh gunakan lebih ramai orang menggunakan os ini lebih ramai pembangun akan merasakan keperluan untuk membuat aplikasi untuknya dan lebih banyak apl asli lebih menarik untuk orang biasa. Perkara yang baik tentang ini ialah ia sedia untuk digunakan dan mempunyai lapisan keserasian Android supaya anda boleh menjalankan Android sebagai apl asli yang akan menafikan sebarang kebimbangan tentang apl. Atau bekerja pada os Linux mereka sendiri sebagai contoh asasnya pada Ubuntu Touch. Walau apa pun, ini boleh menjadi menang-menang untuk kita semua.
  • CR45H 0V3RR1D3: Mencipta Os berfungsi hanyalah satu aspek daripadanya. Mereka perlu mendapatkan pengilang teknologi jika mereka menjangkakan mempunyai peranti untuk digunakan bersamanya. Membuatnya berfungsi dengan Android bukanlah satu jawapan, kerana itu masih akan memberikan Google pegangan untuk kekal di atas. Sudah tentu, pada ketika ini, semuanya hanya angan-angan, Apple dan Google telah bertapak kukuh sebagai piawaian. Jadi, tanpa sudut khusus baharu, tidak ada sebab untuk mempertimbangkan ekosistem lain.
  • eszkar: Jika India boleh memanfaatkan seni bina cip RISC-V dan Linux itu sendiri (sesuatu seperti postmarketOS) dengan sokongan apl Android (sama seperti SailfishOS boleh) itu akan menjadi menarik kepada saya jika disediakan untuk semakan rakan sebaya.

Itu sahaja untuk tinjauan pendapat ini. Terima kasih atas pengundi dan komen anda. Jika anda mempunyai sebarang pemikiran tentang rancangan OS tempatan kerajaan India atau keputusan tinjauan pendapat, lepaskan ulasan di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda berpecah tentang rancangan untuk saingan Android, iOS buatan India
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker