Berita Teknologi

Telefon Galaxy Fold masa depan mungkin mempunyai storan S Pen

Hadlee Simons / Android Authority

TL;DR

  • Paten untuk peranti Galaxy Fold masa hadapan menunjukkan engsel lipat dua.
  • Menariknya, terdapat slot untuk menyimpan S Pen di antara dua panel.
  • Kami melihat prototaip fizikal yang serupa (tanpa S Pen) di CES tahun ini, jadi kemungkinan ini boleh menjadi kenyataan.

Samsung telah mengeluarkan beberapa lipat yang sangat berbeza, tetapi kesemuanya mempunyai satu persamaan: ia dilipat sekali. Pada CES 2022, bagaimanapun, kami melihat prototaip bekerja telefon yang dilipat berkali-kali.

Jika anda masih ingat, yang terbaru Samsung Galaxy Z Fold 3 ialah peranti boleh lipat pertama daripada syarikat yang menyokong penggunaan S Pen. Walau bagaimanapun, tiada slot untuk menyimpan S Pen dalam telefon. Sebaliknya, anda boleh membeli sarung khas yang menyimpan stilus.

Secara teorinya, Samsung hanya boleh mencipta slot S Pen yang serupa dengan apa yang dilakukannya telefon Galaxy Note. Walau bagaimanapun, ini boleh menimbulkan masalah untuk komponen dalaman lain telefon boleh lipat.

Anda boleh melihat lukisan paten (seperti yang dipertingkatkan oleh LGD) di bawah untuk mendapatkan idea tentang cara Samsung boleh menyelesaikan masalah ini.

Paten peranti lipatan Galaxy Masa Depan

Paten Peranti Galaxy Fold Masa Depan

Samsung memfailkan paten ini pada 23 Julai 2021. Hari ini, 27 Januari 2022, paten itu akhirnya tersedia kepada orang ramai.

Seperti mana-mana pemfailan paten, tiada jaminan ini akan menjadi produk sebenar. Walau bagaimanapun, dengan acara CES 2022 Samsung di belakang kami, jelas sekali syarikat itu sepenuhnya menggunakan teknologi boleh lipat, dan peranti dengan pelbagai engsel hampir pasti dalam perjalanan.

Oleh itu, sangat mungkin pemfailan paten ini boleh menjadi bentuk kasar peranti lipatan Galaxy masa hadapan.

Slot S Pen di antara dua panel belakang agak bijak. Ini menyelesaikan masalah perlu mengosongkan sebahagian besar salah satu panel untuk menyimpan S Pen, sebaliknya hanya memerlukan jurang yang agak kecil yang tersebar di dua panel. Ia adalah penggunaan ruang yang sangat menjimatkan.

Sudah tentu, persoalannya kemudian menjadi sama ada S Pen hanya terkeluar daripada slotnya pada bila-bila masa anda membuka telefon. Mungkin, Samsung akan menggunakan magnet untuk mengekalkan stylus di tempatnya apabila anda tidak mahu menggunakannya.

Kita perlu tunggu dan lihat bagaimana paten ini berjaya. Sementara itu, beritahu kami pendapat anda tentangnya dalam ulasan!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon Galaxy Fold masa depan mungkin mempunyai storan S Pen
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker